Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
A murit Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman.

Anunțul Oanei Roman, fiica Mioarei Roman:

'Drum lin în lumină, mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze și să povești tuturor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc, mămică, pentru tot. Te iubesc și te voi iubi mereu. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace', a scris Oana Roman, pe o rețea de socializare.

Mioara Roman a murit, noaptea trecută, la vârsta de 83 de ani, la azilul de vârstnici din Snagov. Aceasta era internată de câteva luni. Moartea ar fi survenit ca urmare a unui stop cardiorespirator, conform unor surse.  Pe data de 19 aprilie, Mioara Roman ar fi împlinit 84 de ani. 

Mioara Roman suferea de o formă gravă de Parkinson, însă şi de o degenerare neurocognitivă, iar Oana Roman a hotărât să își ducă mama la azil pentru a i se acorda îngrijirea permanentă de care avea nevoie.

Din cauza acestor suferințe, Mioara Roman a dispărut treptat din spațiul public. Pe parcurs, Oana Roman a scris despre suferința mamei sale.

'Câteodată sunt și zile grele și momente când simt că mă copleșesc toate și obosesc. Mereu am fost transparentă și nu am arătat doar partea roz a vieții mele. Când sunt fericită, se vede. Când îmi e greu, vă spun. Am opinii și libertatea de a fi eu, de a gândi liber, de a fi aşa cum simt, de a decide aşa cum vreau. Anii ăștia au fost grei, deși cu multe momente frumoase. Doare cel mai tare că nu pot face minuni pentru mama. Aseară iar a avut un episod greu și iar este la spital. E din ce în ce mai fragilă și e tare greu. Pentru ea aş da timpul înapoi, toți am face asta pentru părinții noștri. Nu stă în puterea mea decât să lupt pentru ea până la capăt. Doamne ajută!', scria Oana Roman, în iulie, pe o rețea de socializare.

Petre Roman și Mioara Roman au divorțat în anul 2007, după o căsătorie de peste 30 de ani, având și un copil, respectiv Oana Roman.

Mioara Roman a fost șefă de promoție, jurnalist de radio, traducător, dar și specialist al istoriei și civilizației țărilor arabe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel