Minore racolate prin metoda "lover boy" şi obligate să se prostitueze; 12 persoane au fost audiate
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 04 noi 2022, 16:39
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
Şapte fete, dintre care două sunt minore, au fosta racolate de mai mulţi tineri din judeţul Dolj prin metoda "lover boy", iar apoi, prin acte de violenţă, le-au exploatat sexual în Craiova, unde aveau închiriate apartamente în regim hotelier, informează DIICOT şi IGPR.

Potrivit surselor citate, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, au derulat, în judeţul Dolj, o acţiune pe linia traficului de persoane şi de minori, în cadrul căreia au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, 5 în municipiul Craiova şi 2 în comună Bucovăţ, scrie Agerpres.

"În fapt, mai multe persoane sunt bănuite că, în cursul anului 2022, prin metoda ”loverboy", ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe fete, 5 majore şi 2 minore, în municipiul Craiova, în apartamente închiriate în sistem hotelier", informează IGPR. Potrivit DIICOT, inculpaţii au profitat de starea lor de vulnerabilitate a fetelor şi le-au determinat, prin recurgerea la acte de violenţă, să practice prostituţia, pe raza judeţului Dolj.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, sisteme informatice şi medii de stocare a datelor, 3 pistoale de tip airsoft, 20 de arme albe (cuţite, săbii, macete, bastoane telescopice, topoare), precum şi alte probe şi mijloace de probă.

La audieri au fost conduse 13 persoane, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, toţi din judeţul Dolj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

La data de 3 noiembrie a.c., Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a bărbaţilor, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. Conform surselor citate, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală. 

Citește și:

DIICOT, anchetă după un nou caz Loverboy. Zece fete, duse la prostituţie în străinătate

Potrivit DIICOT, procurorii din Călăraşi și polițiștii au făcut joi opt percheziţii în Călărași și Brăila, la locuințele a 5 suspecți într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, scrie Mediafax. 

Mai multe persoane sunt bănuite că au format, începând cu anul 2016, în Călărași și Brăila, un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au racolat mai multor tinere pentru plasarea acestora pe pieţele de prostituţie din Germania și Belgia, precum şi al obţinerii unor foloase materiale substanţiale din activităţile de prostituţie desfăşurate de acestea.

Zece tinere, exploatate 

Gruparea infracțională a reușit să exploateze 10 tinere care au practicat prostituția în beneficiul membrilor săi, transferând în țară, prin sistemele de transfer rapid, suma de aproximativ 333.742 euro, bani obținuți din aceste activități.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că suspecții au racolat fetele prin metoda „Loverboy" și le-au convins să meargă în străinătate să practice prostituția, aparent în beneficiul relației de cuplu și al unui viitor împreună mai prosper.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?