Minodora Cliveti: Femeile si barbati trebuie sa aiba acces egal la bunuri si servicii
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Minodora Cliveti, membra a Comisiei pentru drepturile femeii si egalitate de sanse din cadrul Parlamentului European, a sustinut raportul referitor la transpunerea si aplicarea "Directivei 2004/113/CE a Consiliului, de aplicare a principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati privind accesul la bunuri si servicii si furnizarea de bunuri si servicii", care s-a votat in aceasta saptamana in plenul Parlamentului de la Strasbourg.

"In acest context, salut elaborarea acestui raport din initiativa, care a venit sa inlature lacunele pe care Directiva 2004/113/CE a Consiliului aferenta aplicarii principiului egalitatii intre femei si barbati, privind accesul la bunuri si servicii si furnizarea acestora, le are, inca. Salut de asemenea, ideea crearii unei baze de date cuprinzand legislatia si jurisprudenta in domeniu si mai buna protectie a victimelor discriminarii pe criterii de gen," a declarat europarlamentarul social-democrat Minodora Cliveti.

Totodata, europarlamentarul roman a afirmat ca "egalitatea intre femei si barbati este unul dintre principiile fundamentale ale dreptului comunitar. Cu toate acestea femeile, inca, sunt discriminate fata de barbati atunci cind vorbim de accesul la bunuri si servicii, dar si de furnizarea acestora. In practica curenta se stie foarte bine ca o femeie intampina bariere mult mai mari la accesarea unui credit, la obtinerea unei locuinte sau atunci cand doreste sa faca o asigurare pentru autoturismul personal sau pentru casa in care locuieste. Si toate acestea, pentru ca este cunoscut faptul ca femeile sunt tratate discriminatoriu inclusiv la obtinerea unui loc de munca care sa-i asigure un venit, cu ajutorul caruia sa-si permita rambursarea creditului bancar, plata asigurarilor , etc. Sustin propunerea raportoarei prin care invita Comisia Europeana si statele membre sa ia masuri concrete pentru explicarea acestei directive si a impactului sau, cu exemple concrete, pentru a se asigura ca atat femeile cit si barbatii pot utiliza pe deplin si in mod adecvat directiva, ca un instrument eficient de protectie a drepturilor lor. De asemenea, insist asupra necesitatii publicarii raportului Comisiei Europene, privind aplicarea directivei, care trebuia publicata in 2010, dar a fost amanata pentru 2014, a concluzionat Minodora Cliveti.

Biroul de Presa PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel