Data actualizării:
Data publicării:

Minivacanța de Sfânta Maria 2023 și punțile ne aduc aminte de dezastrul din Argentina și previziunea experților. Cum a fost distrus visul argentinian

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ziua liberă de Sfânta Maria, marți, ne-a adus o minivacanță, astfel încât Guvernul României a dat liber și luni pentru ca bugetarii să facă punte cu weekendul.

În multe cazuri, când zilele libere cad marți, miercuri sau joi, Guvernul decide să unească aceste sărbători legale cu weekendul, oferindu-le astfel angajaților posibilitatea unui weekend prelungit.

Aceste weekenduri prelungite ne aduc aminte de Argentina. Jorge Luis Borges, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului al XX-lea, din Argentina, într-una dintre conferințele pe care le ținea, a vorbit despre nenumăratele sărbători argentiniene. El spunea că profesorii nici nu apucă să predea toată materia că apare o nouă sărbătoare și, fiind din sărbătoare în sărbătoare, nu au timp să termine cursurile.

Scriitorul făcea o trimitere în istorie, la vremurile în care toți experții vedeau Argentina ca pe o mare putere, poate cea mai mare putere economică a lumii. Jorge Luis Borges spunea că nu au greșit cei care au făcut o asemenea previziune, ci cei care au dat foarte multe sărbători în Argentina. Numărul mare sărbători a devenit un obstacol în calea realizării visului argentinian. 

Economia Argentinei se confrunta cu anumite provocări și probleme

Argentina a avut perioade de instabilitate economică, cu probleme precum inflația ridicată, datorii publice mari, fluctuații ale ratei de schimb și dificultăți în menținerea creșterii economice durabile. O serie de factori au contribuit la această situație, inclusiv politici fiscale și monetare inconsistente, corupție și fluctuații pe piețele internaționale.

În trecut, Argentina a trecut prin crize economice severe, inclusiv criza financiară din anii 2001-2002, care a dus la o recesiune profundă. În anii care au urmat, țara a reușit să se redreseze într-o anumită măsură, dar provocările persistau în ceea ce privește inflația și datoriile publice.

Sectorul agricol a fost tradițional un motor important al economiei Argentinei, dar probleme cum ar fi creșterea costurilor de producție și fluctuațiile prețurilor internaționale au afectat acest sector. În plus, sectorul energetic și de extracție a petrolului și gazelor naturale are și el o importanță semnificativă pentru economie.

VEZI ȘI: Minivacanță de Sfânta Maria 2023, top destinații. Locul din România în care Val Vâlcu ar merge doar cu sentință definitivă și executorie / video - https://www.dcnews.ro/minivacanta-de-sfanta-maria-2023-top-destinatii-locul-din-romania-in-care-val-valcu-ar-merge-doar-cu-sentinta-definitiva-si-executorie-video_925991.html

Bugetarii vor avea parte de o nouă minivacanță de Sfânta Maria - patru zile libere în intervalul 12 august- 15 august (inclusiv), după ce Guvernul a decis să fie zi liberă și 14 august (luni). Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, joi, că în această perioadă vor fi mobilizați aproximativ 24.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel