Data publicării:

Ministrul ungar de externe: Invazia rusă ar fi putut fi evitată dacă Donald Trump ar fi fost președinte

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Ministrul ungar de externe a susținut că invazia rusă și alte conflicte ale lumii ar fi putut fi evitate dacă Donald Trump ar fi fost președinte.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a declarat că țara sa dorește ca lumea să fie un loc mai pașnic, susținând că toate conflictele din Ucraina și din alte părți ale lumii ar fi putut fi evitate dacă Donald Trump ar fi fost președinte.

Tot Szijjarto a declarat anterior că liderul ungar și cel ucrainean nu sunt încă pregătiți pentru o întâlnire.

"Numele lui Donald Trump este sinonim atât cu pacea, cât și cu bunele relații ungaro-americane", a declarat Szijjarto astăzi la New York.

Este o afirmație care a fost făcută și de fostul președinte american însuși - deși criticii lui Trump ar susține că acesta a contribuit efectiv la blocarea ajutorului suplimentar pentru Ucraina.

Există, de asemenea, temeri că, dacă Trump ar ajunge din nou la putere în acest an, ar avea consecințe devastatoare pentru lupta Ucrainei împotriva Rusiei.

Premierul populist de dreapta al Ungariei, Viktor Orban, se va întâlni vineri cu Trump la reședința sa din Florida, Mar-a-Lago, a declarat pentru Associated Press o persoană informată cu privire la aceste planuri.

Orban și Trump au fost aliați de mult timp - ambii menținând legături și cu Vladimir Putin, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel