Data publicării:

Ministrul ucrainean al Apărării susține că Ucraina va câștiga războiul până vara viitoare și va adera la NATO

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, este de părere că Ucraina va câștiga războiul până în vara anului 2024 și chiar ar putea fi admisă în NATO în iulie 2024.

Într-un interviu acordat pentru CNN, Oleksii Reznikov susține că summitul NATO din iulie 2024 va fi un posibil moment pentru aderarea Ucrainei la Alianță.

"Cine știe, poate va fi o zi foarte importantă pentru Ucraina. Este doar prognoza mea", a spus ministrul.

El a mai spus că Ucraina va putea adera la Alianță numai după ce războiul se va termina, pentru că „nu avem opțiuni de a avea un vot unanim” cât timp luptele sunt în desfășurare.

Ministrul a fost întrebat dacă este de părere că războiul se va termina până în vara anului 2024, iar răspunsul său a fost: „Da. Vom câștiga acest război”, potrivit Pravda.com.ua

Reznikov a minimizat refuzul administrației Biden de a face ca Ucraina să fie admisă imediat după încheierea războiului.

„Cred că nu este necesar”, a spus el. Ucraina va avea un proces de admitere simplificat și, între timp, va continua să lucreze la reformele necesare, a adăugat Reznikov.

Acesta a subliniat că beneficiile admiterii Ucrainei în alianță au crescut datorită luptei acesteia împotriva Rusiei.

„După victorie, va fi în interesul NATO, pentru că am devenit un adevărat scut estic al NATO sau un scut estic al Europei”, a spus el. Ucraina a dobândit „experiență reală de luptă – cum să-i descurajeze pe ruși, să-i învingă, să-i bată folosind armamentul standard al NATO”, a adăugat el, potrivit CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel