Ministrul tunisian al industriei consideră „ridicol“ ajutorul UE pentru ţara sa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ministrul tunisian al industriei, Afif Chelbi, a calificat joi drept ridicol ajutorul imediat de 17 milioane de euro propus de Uniunea Europeană ţării sale după revoluţia din 14 ianuarie, relatează AFP.

„Când şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton i-a spus ministrului nostru, acesta a crezut că a înţeles greşit şi a întrebat milioane sau miliarde ?'“, a declarat Chelbi presei la încheierea unei mese rotunde organizate la Roma cu ministrul italian de externe, Franco Frattini, şi care s-a axat pe perspectivele oferite de piaţa tunisiană.

„Vom debloca imediat 17 milioane de euro pentru a ajuta guvernul. Dar vor fi 258 milioane de euro din partea UE până în 2013“, declara dna Ashton luni în cursul unei vizite de câteva ore la Tunis.

„Europa demonstrează în acest fel că n-a sesizat importanţa evenimentului istoric care s-a produs pe malul sudic al Mediteranei“, a adăugat ministrul tunisian, care a deplâns faptul că UE „n-a fost la înălţimea evenimentelor“ şi şi-a exprimat speranţa privind o nouă „conştientizare“ a evenimentului.

„Sper că va avea loc, cu ajutorul Italiei, o conştientizare a impactului a ceea ce este pe cale să se întâmple după revoluţia tunisiană şi că se va produce o schimbare de mentalităţi“, a conchis ministrul.

Şeful diplomaţiei italiene a cerut, de asemenea, Europei să facă mai mult în favoarea Tunisiei, reamintind că Roma a deblocat un ajutor imediat de 5 milioane de euro.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel