Ministrul Stroe, la preluarea mandatului, susține necesitatea un mix de finanţare public-privat
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Facebook Ionuţ Stroe
Facebook Ionuţ Stroe
Ionuș Stroe a preluat mandatul de ministru al Tineretului şi Sportului, eveniment la care au participat premierul Ludovic Orban, dar și alți reprezentanți ai organizațiilor sportive din România.

Ionuţ Stroe a declarat, marţi, la preluarea mandatului de ministru al Tineretului şi Sportului, eveniment la care au participat premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan, că în domeniul sportului este nevoie de o finanţare mixtă din zona publică şi privată.

"Prima zonă de interes pentru mine este finanţarea. Pentru că avem mari probleme în acest domeniu în ceea ce priveşte finanţarea. Pentru sport trebuie să existe un mix de finanţare din zona publică şi privată. Prin urmare mi-aş dori o lege a sponsorizării modificată care să cointereseze mediul privat să aducă bani în sport. De asemenea, mi-aş dori un cadru legislativ unitar care să stabilească finanţarea sportului de către stat. Pentru că acum sunt mai multe posibilităţi şi de multe ori ne-am încurcat în ele. Mi-aş dori să avem o bugetare multianuală pentru că în sport e necesar. În plus, mi-aş dori să eliminăm prevederile toxice ale Ordonanţei 114, pentru că înaintea ei sportul românesc îşi găsea finanţare în acele taxe de viciu, alcool, tutun şi aşa mai departe", a spus noul ministru.

"Sunt două lucruri care doresc a defini mandatul meu. Primul dintre ele este regândirea rolului pe care Ministerul Tineretului şi Sportului îl are în arhitectura instituţională din România, iar cel de-al doilea este relansarea acţiunii statului în domeniul sportului şi tineretului. Din punctul meu de vedere este o lipsă de planificare şi de strategie generalizată în ambele domenii. O spun de la bun început că activitatea acestui minister se va baza pe o strategie. Aşa cum ne dorim o strateagie pe fiecare sport în parte", a adăugat Ionuţ Stroe.

La evenimentul organizat la sediul MTS în vederea instalării oficiale în funcţie a ministrului Ionuţ Stroe au participat mai mulţi preşedinţi de federaţii sportive precum Vasile Cîtea (FR de Box), Elisabeta Lipă (FR de Canotaj), Răzvan Burleanu (FR de Fotbal), Cristinel Romanescu (FR de Tenis de Masă), Nicu Vlad (FR de Haltere), Alin Petrache (FR de Rugby), Camelia Potec (FR de Nataţie şi Pentatlon Modern), Răzvan Pîrcălabu (FR de Lupte), Irina Deleanu (FR de Gimnastică Ritmică), Gheorghe Vişan (FR de Volei), precum şi preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel