Ministrul spaniol al Justiţiei îi laudă pe români
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Comunitatea românească reprezintă un exemplu de integrare şi participare la viaţa socială şi economică a Spaniei, a afirmat miercuri, la Bucureşti, ministrul spaniol al Justiţiei, Rafael Catala Polo.

'În Spania trăiesc aproximativ un milion de români. Pentru noi, ei reprezintă un exemplu de integrare şi participare la viaţa socială şi economică a Spaniei. Această comunitate foarte importantă de români, care trăiesc alături de noi, care vor să se afle în Spania, reprezintă pentru noi un motiv de satisfacţie şi mândrie. De aici derivă, fără îndoială, relaţii bilaterale foarte importante. Sunt acţiuni ce se realizează zi de zi la nivelul ambasadelor, dar şi în sfera justiţiei în anumite ocazii', a declarat Rafael Catalo Polo la finalul întâlnirii cu ministrul român al Justiţiei, Raluca Prună.

Oficialul spaniol a apreciat ca fiind bună colaborarea cu autorităţile române în domeniul justiţiei, atât la nivel bilateral, cât şi în raporturile cu Uniunea Europeană.

'În ceea ce priveşte agenda europeană, lucrăm împreună la Bruxelles la proiecte din sfera spaţiului de libertate, securitate şi justiţie, care se numără printre pilonii Uniunii Europene. De exemplu, în acest sens, tocmai am finalizat lucrările în cadrul regulamentului privind protecţia datelor, unde am adoptat poziţii comune, dar şi în ceea ce priveşte viitoarea înfiinţare a instituţiei Procurorului European, de asemenea un proiect unde am lucrat împreună şi am adoptat poziţii comune. Vom conlucra în continuare pentru a avea poziţii comune în chestiunile ce privesc aria de interes a Uniunii Europene', a spus ministrul spaniol al Justiţiei. El a constatat, totodată, că multe dintre acţiunile din sfera justiţiei, precum lupta împotriva crimei organizate şi împotriva corupţiei, îmbunătăţirea sistemului judiciar sau implementarea noilor tehnologii informatice, se desfăşoară în paralel în Spania şi în România. 'Am avut în trecut experienţe foarte pozitive de colaborare în proiectele de twinning finanţate de Uniunea Europeană, pentru formarea de procurori, pentru crearea de instituţii (...). Vom continua astfel de proiecte de colaborare, aşa cum preciza doamna ministru şi aşa cum spun şi eu, avem un nivel foarte înalt de colaborare (...) şi ne-am angajat să continuăm să lucrăm la fel şi în viitor', a concluzionat Rafael Catala Polo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel