Ministrul Sorin Cîmpeanu voia salariu decent pentru un profesor la început de drum. Pavel Popescu (PNL), către PSD: Ați primit un telefon de la partid și ați respins articolul
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sorin Cimpeanu  Foto: Crisan Andreescu
Sorin Cimpeanu Foto: Crisan Andreescu
Pavel Popescu, deputat PNL, a fost invitat la Antena3 CNN, unde a vorbit despre amendamentul eliminat din Legile Educației. A făcut referire la propunerea lui Sorin Cîmpeanu, pe vremea când acesta era ministru, pentru ca profesorii să aibă salarii decente.

Întrebat cum se numește persoana care ar trebui să rezolve această criză, Pavel Popescu a spus că este ministrul de finanțe și i-a reproșat senatorului PSD, Daniel-Cătălin Zamfir, prezent în studioul Antena3 CNN, faptul că PSD a înlăturat acel amendament care prevedea un salariu net de 4000 de lei pentru profesorii debutanți.  

„Ministrul de finanțe. Astăzi ministrul de finanțe trebuie să recalculeze.”, a spus Pavel Popescu.

„Din punct de vedere financiar, ministrul educației, atunci când s-a făcut bugetul, a fost de acord cu el.”, a spus Daniel-Cătălin Zamfir.

„Iertați-mă, aici chiar spuneți o aberație pentru că a existat un singur amendament, depus de ministrul educației - Sorin Cîmpeanu - și de parlamentarii PNL, în care am cerut acea modificare pe care au cerut-o și sindicatele, de 4000 de lei net pentru salariul debutantului, pe care l-ați respins. Asta este adevărul. Ați primit un telefon de la partid și l-ați respins. Am spus asta și știu și sindicatele acest lucru.”, a spus Pavel Popescu. 

Este un subiect despre care a vorbit recent și liderul sindical Marius Nistor. 

„Aș vrea să vin cu următoarea clarificare vizavi de faimosul articol, cel legat de salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată care ar trebui să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. Ministrul care l-a introdus în pachetul legislativ este Sorin Câmpeanu. Mai departe, ministrul Ligia Deca l-a susținut.

La Ședința de Guvern, unde a fost validat pachetul legislativ, articolul respectiv a dispărut. În momentul în care s-a intrat cu pachetul în Parlament, eu am participat la ședința care a avut loc la Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților și am cerut categoric reintroducerea articolului în cauză. Și colegii noștri de la FSLI au făcut același demers.

În momentul în care articolul nu trece nici în Parlament este clar că s-a luat o decizie la un anumit nivel și trebuie să și-o asume toate cele trei partide care formează coaliția majoritară pentru că lucrurile acestea puteau fi clarificate atunci”, a spus Marius Nistor la  Antena 3 CNN, în emisiunea „Sinteza zilei”. 

VEZI ȘI: 4.000 lei net. Marius Nistor: „Sorin Cîmpeanu a introdus un articol interesant despre salarii în Legile Educației. Deca l-a susținut”. Rezultă că s-a opus PSD 

Sorin Cîmpeanu, pe vremea când era ministru al Educației, spunea că vrea ca salariul minim pentru profesori să fie de 4.000 de lei net. Acest lucru îl trecuse în Legile Educației.

Ligia Deca a susținut această idee. Legile Educației au intrat în Parlament și acolo s-a schimbat situația. Din moment ce Sorin Cîmpeanu și Ligia Deca sunt de la PNL și au susținut ca salariul minim de 4.000 lei net să fie cuprins în Legile Educației, rezultă că PSD a votat contra. În Parlament s-a rupt filmul, iar singurii suspectați că erau interesați să nu se întâmple lucrurile cum doreau liberalii erau Marcel Ciolacu, care voia să preia guvernarea fără să aibă afectat bugetul, la fel și Adrian Câciu, ministrul de Finanțe și Marius Budăi, ministrul Muncii. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel