Ministrul sănătății: Programul PSD pentru sănătate este ”lapte și miere”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Ministrul Vlad Voiculescu a declarat joi că programul PSD pentru sănătate este ”lapte și miere”.

El este de părere că programul ”este foarte bun, este lapte și miere. Dacă ei reușesc să facă tot ce au promis, atunci este foarte bun, după cum partidele din România dacă fac ce promit în general în campanie este minunat. Din punctul meu de vedere, dacă ne vin de undeva câteva miliarde pe care să le investim în sănătate este foarte frumos. Dacă pentru asta trebuie să ne vindem lucruri din curte...", a declarat ministrul Sănătații, scrie Agerpres.

În ceea ce privește inițiativa PSD de a contrui un spital foarte mare în București, ministrul a adăugat că a ”auzit de acest spital mamut” și că ”în principiu este o idee foarte bună, o idee discutată și de doamna primar Firea acum câteva luni. Bucureștiul cu siguranță are nevoie de un spital regional. Dacă spitalul acesta ar trebui să aibă 2.500 de paturi, mai mare decât orice alt spital din Europa, putem discuta cu altă ocazie".

Vlad Voiculescu admite că ”situația infrastructurii spitalicești este una delicată” dar există ”trei spitale regionale pentru care avem fonduri europene — 150 de milioane de euro. Ce facem noi este așa: să alegem terenurile și avem deja două localități în Cluj și în Craiova unde terenurile sunt selectate. În Iași suntem în ultima fază. (...) Vom încheia un acord, în următoarele săptămâni, cu Banca Europeană de Investiții și folosim bani din Planul Juncker, bani nerambursabili. (...) Până la sfârșitul anului viitor ar trebui să se pornească “

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel