Ministrul Romașcanu, declarații despre Vântu - Patriciu. Greșeli care au omorât presa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, în cadrul unui interviu acordat DC News , a discutat despre presa din România, punctând o serie de probleme majore.

„Noi am crescut greşit. Să nu uităm că, în anii 90, pe final, exista o piaţă a presei destul de aşezată. Până şi în anii 2000 şi. (...) Câteva trusturi funcţionau, în cea mai mare parte, în logica economiei de piaţă", ulterior, spune ministrul, „s-au întâmplat două turbulenţe majore".

„O dată a fost investiţia domnului Vântu, fără noimă şi fără aşteptarea unui răspuns din punct de vedere al business-ului. Şi probabil câştigarea de influenţă, care a făcut primul mare rău presei româneşti, pentru că a tulburat echilibrele respective”, a explicat Lucian Romaşcanu.

„Al doilea mare rău a fost investiţia de, se zvoneşte, 100 de milioane a lui Dinu Patriciu”, a declarat ministrul Culturii, care spune că „aceste lucruri au distrus echilibrul".

„Brusc, piaţa a avut nevoie de foarte mulţi ziarişti. De unde să-i scoţi? (...) A intervenit un boom al traiului bun. Au fost credite. Şi când a venit criza, toate aceste construcţii artificiale au dispărut şi erau să tragă după ele şi construcţiile sănătoase. Acesta este un aspect. Al doilea aspect care a dus la o presă într-o mare criză în România este modul în care a fost gestionată distribuţia de presă”, explică ministrul.

[citeste si]

„Deci distribuţia, politica de presă, a fost o concurenţă pe preţ fantastică. (...) Ceea ce se întâmplă la noi astăzi este rezultatul unor ani întregi de decizii proaste. Din nefericire, criza care a urmat a pus la pământ totul şi a lăsat un loc pentru o explozie fantastică a internetului în detrimentul ziarelor tipărite”, a spus ministrul Romaşcanu. 

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel