Ministrul Oprea, despre nemții care au rămas uimiți de ce se produce la Cugir. Ce propunere le-a făcut
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: DC News TV
Foto: DC News TV
Investițiile în industria de apărare au căpătat o valoare tot mai mare în ultimii doi ani, așa că România se orientează către dezvoltarea capacității de producție de arme și muniții.

România produce armament la Cugir, județul Alba, încă de la finalul secolului al XVIII-lea. Cu o lungă istorie, Uzina Mecanică Cugir a reprezentat o piesă importantă în economia județului Alba, ajungând să aibă peste 18.000 de angajați, însă după Revoluție fabrica a suferit mari probleme.

Din 2004, din Uzina Mecanică Cugir s-a desprins Fabrica de Arme Cugir, însă amândouă companiile fac parte din Compania Națională ROMARM.

Investitorii străini au deja planuri concrete pentru România

„Nu mai avem offset, am schimbat legea, acum este legea cooperării industriale. (...) Efectele le văd la companiile din străinătate care vor să vină în România. Ei deja știu cu cine vor să lucreze din România. Fără cooperare industrială, fără a produce în România, fără transfer de tehnologie în România, lucrurile nu vor putea funcționa pentru ei. Mesajul este clar, l-am transmis și eu, și Ministerul Apărării Naționale: Trebuie să lucrăm aici, în România. Iar lucrurile funcționează”, a transmis ministrul Economiei, Radu Oprea, la DC News TV.

„Nu este o glumă, deja pot să dau exemplu cu partenerii germani cu care vrem să realizăm arme complete în România...” - Vezi ce au spus nemții când au văzut ce se produce la Cugir pe www.dcnewstv.ro, alături de VIDEO și articole conexe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel