Ministrul Muncii, la DIICOT
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a avut luni o întâlnire de lucru la sediul DIICOT în legătură cu declaraţiile sale recente privind existenţa unor cazuri de trafic de minori în instituţii ale statului.

'În cursul zilei de 18 iulie, ministrul Muncii a avut o întâlnire cu conducerea DIICOT, la cererea sa. Cu această ocazie, s-au discutat căi şi mijloace de îmbunătăţire a colaborării inter-instituţionale între cele două instituţii şi s-a reiterat faptul că niciun fel de informaţii privitoare la cursul unor anchete aflate în derulare nu pot fi făcute publice până la finalizarea acestora', se arată într-un comunicat de presă.

Ministrul Muncii a declarat, duminică, la Digi 24, că există suspiciuni de trafic de persoane şi prostituţie în instituţii ale statului care găzduiesc minori.

'Din păcate am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării unde există suspiciuni de trafic de persoane şi prostituţie legate de instituţiile care găzduiesc copiii în numele statului. E vorba de instituţii ale statului în care este suspiciunea că a fost trafic de copii. Există această suspiciune, sunt anchete (...). Acest tip de abuzuri se întâmplă în mai multe locuri din ţară', spunea Dragoş Pâslaru.

Ministrul Muncii a mai spus că sunt şi cazuri de copii abuzaţi sau 'ţinuţi pe droguri' în centre sociale. Declaraţia lui Pâslaru a fost făcută în contextul anchetei desfăşurate de procurorii DIICOT în dosarul de sclavie din localitatea argeşeană Berevoeşti, în care au fost implicaţi şi copii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel