Ministrul Muncii, informații ȘOC despre pensii și scandalul cu Poșta Română - LIVE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a solicitat directorului Poștei Române și directorului Casei de Pensii să-și îndeplinească sarcinile de serviciu conform contractului.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut mai multe declarații la sediul Guvernului, miercuri, după o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii Publice și ai Companiei Naționale „Poșta Română” S.A. Prezentă la conferința de presă și la întâlnirea cu șefii de la Poștă și CNPP, vicepremierul Raluca Turcan a acuzat că în unele județe agenți poștali ai PSD le zic oamenilor că se vor tăia pensii și salarii.

Declarații Violeta Alexandru:

”Poșta Română are obligația să respecte contractul cu Poșta și să livreze la timp pensiile”

”Unii poștași lucrează în condiții dificile, dar există în interiorul lucrătorilor Poștei unii angajați care se ocupă mai mult cu politica”

Am atras atenția că liderii de sindicat se ocupă mai mult cu politica și creează o atmosferă tensionată și dau indicații politice.”

”Am stabilit un mod de lucru în continuare care să-mi dea siguranța că nu vor mai întârzia pensiile, mai ales că vine iarna. Situațiile îmi vor fi aduse la cunoștință cu promptitudine”

”Aș vrea să opresc manipularea din spațiul public: nu vom tăia pensiile și nici salariile. Sunt în această funcţie pentru a mă asigura că legea este respectată”

”Am cerut să se oprească orice legătură cu orice partid politic”

”Semnalele îmi vin din Vrancea, Dolj acolo unde se amestcă politica cu distribuirea pensiilor. Mesajele îmi vin de la poștașii simpli. Mi-au atras atenția că între condițiile de muncă și lideri s-a creat o distanță” 

”Sunt oameni care numără zilele până vine pensia. Să nu-i tratăm ca o masă de manevră electorală. Acest lucru este sinistru!”

”Am aceste semnale din zone cu lideri PSD puternici care fac campanie electorală prin intermediul Poștei”

”Această întâlnire a avut rol de avertisment” 

”Sunt foarte implicată în toate cauzele care generează întârzieri în plata pensiilor. Unele dintre aceste cauze vin de la modul în care sunt aranjați angajații”

”Nu există o asumare din partea Caselor de Pensii”

”Voi face un recensământ național privind cauzele oricăror întârzieri”

”În privința salariului minim, decizia finală nu se ia în această săptămână. Consultările continuă săptămâna viitoare. Ne vom prezenta cu 3 scenarii în fața partenerilor sociali” 

”Va fi o creștere. Acum lucrăm la scenariile care să arate cuantumul acestei creșteri. Le vom prezenta marți la ședința Consiliului Național Tripartit”

”La sfârșitul săptămânii viitoare vom veni cu o decizie”

”Suntem la câteva zile distanță de momentul în care vom face o comunicare publică”

”Înțeleg să raționalizez cheltuielile publice. Încerc să ajung la organigrame subdimensionate față de cele de până acum. Vă asigur că pensiile se vor plăti așa cum scrie în lege. E adevărat, trebuie optimizate cheltuielile publice. Obiectivul acesta îndeplinit, vom avea bani de pensii mai mulți”

”Informația esențială este că lucrăm în lipsa unor analize și cu un efort de a ajunge la fiecare partener social. Mă deplasez personal. Ne preocupă ca salariul minim să crească.”

LIVE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel