Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a recunoscut, miercuri, că a votat pentru reducerea TVA pentru alimentele de bază la 5%, precizând că atâta timp cât Legislativul s-a pronunţat asupra neimpozitării pensiilor mai mici de 2.000 de lei şi a reducerii taxei pe valoare adaugată, Executivul trebuie să aplice aceste măsuri.
Ioan Botiş a arătat că, potrivit principiului separării puterilor în stat, este atribuţia Parlamentului de a vota legi, iar a Executivului de a le pune în aplicare. „Legislativul s-a pronunţat, noi, Executivul, trebuie să punem în aplicare“, a susţinut ministrul Muncii, citat de Mediafax.
În ce priveşte reducerea TVA la 5 % pentru alimentele de bază, ministrul Ioan Botiş a recunoscut că a votat pentru această măsură. "Am votat şi eu această lege", a adăugat demnitarul.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care a decis reducerea TVA pentru alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul, la 5%. Camera era for decizional în această chestiune.
Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".
Citește și:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- BANCUL ZILEI: Femeia cu inițiativă
- Klaus Iohannis, cu avionul de lux în SUA, pentru a-și lua "Oscarul de la Washington". Bogdan Chirieac arată cum puteau fi "salvați niște bani" - Foto
- Ciorbă de murături: Rețeta momentului. O vei prepara de mai multe ori
- Motivul primei vizite a Regelui Charles al III-lea în România. Camelia Csiki: Puțină lume știe. Este legată de o condiționare
- Chefi la cuțite: "Lovitură psihică" în echipa lui chef Alexandru Sautner
- Cea mai mare greșeală pe care o facem când ne rugăm. Preotul Adrian Agachi: E o scuză pe care o auzim foarte des nu doar la spovedanie, ci și în general
- Motorina ar putea să dispară din benzinării: "Este o scădere uriașă”