Ministrul Muncii a decis verificarea tuturor proiectelor POSDRU
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Mariana Câmpeanu,  ministrul Muncii, a declarat că a luat "o măsură dură şi radicală", aceea de a verifica toate cele aproximativ 2.900 de proiecte POSDRU, primele care vor fi verificate urmând să fie cele care trebuie să primească o rambursare.

 "Ţinând cont de faptul că s-au întâmplat şi constatat multe nereguli, am luat o măsură dură şi radicală: aceea de a verifica toate proiectele Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Acest lucru nu înseamnă că întrerupem derularea proiectelor, că nu mai facem plăţi, chiar dacă ele vor fi întrerupte de Comunitatea Europeană. Vom face în continuare plăţi din bugetul României, dar acele proiecte care trebuie să primească o rambursare, acelea vor fi primele care vor fi verificate. Vrem să prezentăm o garanţie totală şi viabilă Comisiei Europene ca să nu pierdem fondurile din acest program, care sunt necesare", a menţionat Câmpeanu.

 "În 2013 suntem în pericol să pierdem aproape 1,2 miliade euro şi noi chiar trebuie să demonstrăm că tot ceea ce rămâne în urma acestui control este curat şi se poate desfăşura mai departe", a mai spus ministrul Muncii.

 Guvernul a aprobat Planul de măsuri pentru POSDRU, propus de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, în vederea remedierii deficienţelor constatate în acest program.

 Executivul a primit informaţii potrivit cărora CE urmează să recomande suspendarea plăţilor pe POSDRU, ca urmare a neregulilor identificate în două rapoarte de audit care urmează să fie date publicităţii „în cel mai scurt timp”, a anunţat luni premierul Victor Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel