Ministrul Muncii: Problema majorării salariului minim pe economie se află pe agenda Guvernului;este nevoie de un studiu de impact
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Problema majorării salariului minim pe economie se află pe agenda Guvernului, dar este nevoie de un studiu de impact privind efectele majorării asupra IMM-urilor, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, la şedinţa de avizare a bugetului ministerului în Comisiile de specialitate.

 'Astăzi, la ora 13,00, premierul îi primeşte pe reprezentanţii confederaţiilor sindicale reprezentative. Se va demara procedura în urma discuţiilor pe care le avem. Ministerul Muncii a prezentat şi o să prezinte proiectul, care într-adevăr există şi a fost redactat de Ministerul Finanţelor Publice împreună cu Comisia Naţională de Prognoză, însă în şedinţa de Guvern din această săptămână s-a ridicat problema elaborării unui studiu pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care au semnalat o grevare a domniilor lor cu privire la majorarea în cuantumul pe care l-aţi prevăzut pentru ianuarie 2016. Deci problema se află pe agenda Guvernului', a spus Claudia-Ana Costea.

Întrebarea a fost adresată de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, care a precizat că există un studiu de impact cu privire la aplicarea unei majorări a salariului minim şi că acest studiu a fost realizat de Comisia Naţională de Prognoză.

De asemenea, acesta a spus, la audierile de avizare a bugetului Ministerului din comisiile de specialitate, că a fost convocată de preşedintele Klaus Iohannis, dar nu a refuzat să ofere amănunte cu privire la motivul chemării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel