Ministrul Mediului: Directivele UE privind utilizarea lemnului recoltat nu trebuie să afecteze populația României
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a transmis, vineri, că trebuie găsite soluții pentru ca atingerea obiectivelor UE pentru atenuarea schimbărilor climatice să nu pună o povară excesivă asupra populației.
„Directivele UE privind utilizarea lemnului recoltat nu trebuie să afecteze negativ populația României. Trebuie să găsim soluții pentru ca atingerea obiectivelor UE pentru atenuarea schimbărilor climatice și realizarea unei economii cu emisii zero să nu pună o povară excesivă asupra populației, ci să ne creeze oportunități”, a scris ministrul Mediului, vineri seară, pe contul său de Facebook.
De asemenea, ministrul a mai transmis că, în România, aproximativ 3 milioane de locuințe sunt încălzite cu lemn de foc, iar în aceste condiții trebuie să se țină cont de specificul local și național al fiecărui stat.
Tánczos Barna a mai spus că a vorbit despre faptul că protejarea grupurilor vulnerabile ridică provocări, în special în țări precum România, unde veniturile sunt sub media UE, la lucrările Consiliului Informal de Mediu, care a avut loc în ultimele două zile în Franța.
Acesta a mai abordat teme care au vizat tranziția spre o agricultură ecologică, implementarea Strategiei UE privind chimicalele, dar a avut și intervenții pe tema produselor importate asociate defrișărilor.
Citește și: Bilanț coronavirus. 19.649 de cazuri noi și 49 de decese
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 19.649 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 544 mai mult decât în ziua anterioară.
2.430 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
În total, până astăzi, 21 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.983.670 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 27.903 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 784 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până astăzi, 59.477 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 20.01.2022 (10:00) – 21.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 49 de decese (21 bărbați și 29 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
Dintre cele 49 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani , 6 la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 la categoria de vârstă peste 80 ani.
47 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Din totalul de 49 de pacienți decedați, 43 au fost nevaccinați și 6 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. Toți pacienți vaccinați care au decedat prezentau comorbidități. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.
În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.405, cu 460 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 564 de persoane, cu 17 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 564 de pacienți internați la ATI, 65 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 485 sunt minori, 473 fiind internați în secții, cu 72 mai mult decât în ziua anterioară și 12 la ATI, cu unul mai puțin decât ziua anterioară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News