MARIUS NICA a DEMISIONAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Marius Nica
Marius Nica
Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a demisionat .

Marius Nica a decis să-şi înainteze demisia din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Marius Nica a decis să-şi înainteze demisia din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, în care MDRAPFE a semnat contracte de finanţare în valoare totală de peste 4 miliarde euro, se arată în document.

Declarații Nica

Mulţumesc miniştrilor din Guvernul României şi reprezentanţilor Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister şi colaboratorilor, alături de care am facut echipă, reuşind astfel să obţinem pentru România rezultate benefice pe termen lung. Urez succes în implementare beneficiarilor de fonduri europene şi încurajez organizaţiile să apeleze la acest tip de finanţări. Provocările anului 2018, pe care sunt convins că succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operaţional Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari, a declarat ministrul Nica.

Potrivit comunicatului, decizia demisiei a fost luată având în vedere contextul actual şi va fi efectivă începând cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligaţiile oficiale implicate de vizita în România, săptămâna aceasta, a unei delegaţii a Comisiei Europene.  

CEx

La CExN-ul de luni al PSD urmează să fie luate deciziile cu privire la componența Guvernului condus de către prim-ministrul Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea, președintele partidului, a afirmat că se vor face analize clare cu privire la viitorii miniștri. 

De asemenea, Liviu Dragnea declarase că, în urma vorbelor "plimbate", unii miniştri nu se vor mai regăsi în viitorul Guvern. "Am reproşat unor miniştri că au plimbat minciunile dintr-o parte în alta şi aşa ceva nu voi mai accepta. I-am rugat pe colegii mei să înţeleagă că a fost suficientă această perioadă pentru declaraţii publice", spusese preşedintele PSD.

VEZI ȘI Guvern Dăncilă, componență. Marius Pieleanu, informație din PSD

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel