Urmărește emisiunea live
Ministrul Justiţiei, solicitare către DNA şi Parchet. Se cer dosarele de corupţie ale magistraţilor de la SIIJ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a cerut de la DNA şi Parchetul General statistici cu dosare de corupţie cu magistraţi de la SIIJ. 

Ministrul Justiției solicită Parchetului General și DNA statisticile privind numărul dosarelor ce privesc cauze de corupție ale magistraților instrumentate de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și DNA, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut luni, o întâlnire cu Dimitrie Bogdan Licu, procurorul general interimar al României și Călin Nistor, Procurorul-Șef interimar al DNA, pe tema statisticilor judiciare deținute de cele două instituții privind dosarele de corupție în care au fost implicați magistrați, instrumentate de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), respectiv DNA.

Se caută soluţii la crizele care afectează justiţia 

 

„În calitate de Ministru al Justiției, voi analiza statisticile pe care le-am solicitat de la PICCJ și DNA privind numărul dosarelor instrumentate de SIIJ, respectiv DNA, în care au fost implicați magistrați. Orice document de politici publice pe care ministerul l-ar putea emite în perioada următoare, va fi fundamentat pe baza unei analize riguroase a situației reale din teren. Ministerul Justiției își va fundamenta toate deciziile de politică publică, inclusiv cele privind politica penală dar și inițiativele legislative, pe baza datelor și cifrelor concrete, fără să fie influențat de percepțiile publice vehiculate pe o temă sau alta", a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întâlnirii, conform Mediafax. 

Potrivit aceluiași comunicat, Ministerul Justiției va continua consultările pentru a identifica, împreună cu partenerii instituționali, soluții pentru crizele care afectează justiția.

De asemenea, Cătălin Predoiu va consulta și evaluările interne din cadrul aparatului ministerului, „serios afectat de politica de resurse umane aplicată în perioada 2016 – 2019".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel