Ministrul Justiției: La sfârșitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desființată
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sfârșitul lunii martie este un termen „rezonabil” pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a declarat, marți seară, ministrul Justiției, Stelian Ion.

Stelian Ion, ministrul Justiției, a spus, marți, la B1 TV, că una din prioritățile sale se referă la desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

„Avem foarte multe argumente în acest sens. Sunt atent și la reacțiile Asociațiilor Magistraților. Trăgând linie, consider cu tărie că această Secție și-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea. (...) Am criticat de la bun început această Secție, însă (...) avea marea șansă să dovedească contrariul, că este o secție eficientă, că poate face lucruri astfel încât să servească intențiilor declarate. Tragem linie și vedem apeluri, căi de atac retrase în dosare foarte controversate, în mod nejustificat”, a spus Stelian Ion.

Ministrul Justiției a mai spus că este convins că, în maximum două luni, se poate adopta o lege în Parlament privind desființarea SIIJ.

„Am spus, după evaluarea mea, sfârșitul lunii martie este un termen rezonabil în care cred că poate fi desființată Secția, fără să însemne asta că s-a rezolvat problema din Justiție. Este doar un prim pas, asupra căruia așteaptă răspuns și GRECO și Comisia Europeană”, a mai spus Stelian Ion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel