Ministrul francez de Finanțe caută sprijin în Emiratele Arabe Unite pentru a înlocui petrolul rusesc
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Ministrul Finanțelor franceze, Bruno Le Maire
Ministrul Finanțelor franceze, Bruno Le Maire
Ministrul finanțelor franceze este de părere că Emiratele Arabe Unite ar putea fi o variantă bună dar temporară pentru a înlocui petrolul rusesc.

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat duminică că Franța este în discuții cu Emiratele Arabe Unite privind livrările de petrol și motorină, potrivit Politico. 

”Trebuie să găsim o alternativă la benzina rusească”, a spus Le Maire într-un interviu pentru Europe1 Radio. Emiratele Arabe Unite ar putea oferi cel puțin o ”soluție temporară”, a spus el.  

Le Maire discuta despre inflație în Franța înaintea primului tur de scrutin pentru alegerile legislative naționale de săptămâna viitoare.

Deși a negat că războiul din Ucraina este cauza principală a creșterii prețurilor la carburanți, el a spus că la baza accentuării creșterii prețurilor este un ”fenomen mult mai profund”.

În opinia lui soluția  soluția de a atinge independența energetică în cel mai scurt timp posibil este cel mai bun răspuns la această criză energetică.

Ca parte a celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei de către Kremlin, UE va institui un embargo asupra petrolului rusesc, blocând importurile pe mare până la sfârșitul anului.

Citește și...

Noi sancțiuni impuse Rusiei. Hartmann: Să ne aşteptăm la o perioadă cruntă. O lovitură fundamentală

H.D. Hartmann a vorbit despre cel de-al șaselea pachet de sancțiuni impus Rusia și perioada grea care va urma.

"Să ne aşteptăm la o perioadă cruntă din punct de vedere economic, după o perioadă la fel de cruntă şi din care nu am ieşit încă - post-pandemică - după o perioadă pandemică ce a închis milioane de afaceri în toată lumea - acele nefericite lockdown-uri au creat un dezastru economic şi social. Acum, cu aceste embargouri, să nu uităm alt aspect care este cumplit: cea mai mare bancă comercială a Rusiei a fost scoasă din SWIFT, cu acest al şaselea pachet, ceea ce înseamnă că fluxul financiar cel mai important se calculează cam la 10 miliarde de euro pe an, la nivel de carte de credit, la nivel de conturi personale ale ruşilor- nu vor mai fi cheltuite în Europa. Iarăşi, o lovitură economică fundamentală!

Bineînţeles că cei din jurul UE şi cei care vor să exploateze într-un fel sau altul această nefericită situaţie... Tucia, de exemplu, ieri a anunţat, în timp ce UE scria glorios despre cum se va prăbuşi economia rusească datorită acestor embargouri, că va accepta cartea de credit Mir - care înseamnă pace - a celei mai bănci care fusese scoasă efectiv de pe sistemul SWIFT. Cartea de credit va merge, rusul nu va mai cumpăra de la Paris şi de la Londra, ci va cumpăra din Turcia", a spus H.D.Hartman în emisiunea Geostrategica de la DCNews.

"Evaluarea din Germania este 5 euro pe litru"

Cât despre evoluţia preţului la combustibil, acesta a mai spus: "Evaluarea din Germania este 5 euro pe litru. Asta este valoarea apărută în marile cotidiene germane. Oameni buni, 5 euro litrul înseamnă că aruncă în aer absolut orice ţintă de inflație, de statflație şi de deflaţiei. Europa, de fapt, a intrat în spaţiul maximal - în ultimii 4 de ani, nu s-a mai văzut o asemenea inflație. În SUA, în ultimii 60 de ani. În SUA, s-a ajuns la o inflaţie mai mare decât cea care era acum 60 de ani.

n Europa, am înţeles că inflaţia este cea mai mare din ultimii 40 de ani, de pe timpul comunismului. Am înţeles că se aşteaptă spargerea oricărei medalii de aur olimpice la inflaţie, oricărui record. După aceea, s-ar putea instala stagflaţia şi asta este spaima tuturor economiștilor. Stagflaţia în care ai depozitele pline şi nu poţi să mai vinzi pentru că nu ştii cu cât să vinzi.

După stagflaţia care a fost 15 ani în Japonia, a urmat deflaţia care a durat 27 de ani, în care produsul, când ieşea de pe poarta fabricii, costa deja cu 3-4% mai puţin decât la vânzare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel