Ministrul Energiei: Suntem pregătiți dacă Rusia sistează livrările de gaze
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Noul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, dă asigurări că România este pregătită pentru eventuală decizie a Gazpromului de a sista livrările de gaze pe fondul situației din Ucraina, punctând că țara noastră este pe locul al treilea la capitolul independență energetică. 

Nicolescu a declarat, luni, la Antena 3, că premierul Ponta l-a sunat și l-a întrebat care va fi impactul unei posibile întreruperi în aprovizionarea cu gaz. "Suntem pregătiți să facem față pentru orice fel de situatie. România este locul 3 la independența energetică, dar poate să fie mai mai bine cu Marea Neagră, dacă vom reuși să încurajăm investițiile acolo", a fost răspunsul pe care ministrul Energiei spune că i l-a dat prim-ministrului, prezent și el în studioul Antena 3.

Nicolescu a precizat că în mandatul său vizează, pe lângă independența energetică, o strategie energetică și îmbunătățirea performanței în ceea ce privește managementul companiilor de stat.

Răzvan Nicolescu, 36 de ani a deținut funcția de vicepreşedinte al Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare in Energie (ACER), iar în perioada 2006-2008 a fost reprezentant al României la Comisia Europeană pe probleme de energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel