Ministrul Energiei: Toate marile lanţuri de benzinării din România au ieftinit carburanţii cu 50 de bani
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 01 iul 2022, 10:17
WhatsApp
Ministrul Energiei, anunț de ultimă oră: Toate marile lanţuri de benzinării din România au ieftinit carburanţii cu 50 de bani. Fotografie de la Erik Mclean/ PEXELS
Ministrul Energiei, anunț de ultimă oră: Toate marile lanţuri de benzinării din România au ieftinit carburanţii cu 50 de bani. Fotografie de la Erik Mclean/ PEXELS
Toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienţii finali, a anunţat, vineri dimineaţa, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Carburanţi mai ieftini! Vreau să le mulţumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar şi au aplicat deja prevederile Ordonanţei de Urgenţă cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a preţului la carburanţi", a scris el, pe Facebook.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, doar OMV Petrom a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a redus cu 50 de bani preţurile tuturor sortimentelor de benzină şi motorină din staţiile de alimentare Petrom şi OMV din Romania.

Beneficiari sunt clienţii finali, persoane fizice şi juridice, care achiziţionează carburanţii pentru consumul propriu. Reducerea a fost introdusă începând cu 1 iulie, ora 00:00, pentru o perioada de trei luni. Pentru un plin de 50 de litri, şoferii vor plăti mai puţin cu 25 de lei, transmite Agrepres.

Astfel, compania se conformează voluntar măsurilor adoptate de Guvern pentru reducerea preţurilor carburanţilor.

Reducerea va fi afişată pe totemuri, la intrarea în staţiile de alimentare OMV şi Petrom, şi va fi reflectată pe bonul fiscal. La pompă, afişajul electronic va indica preţul carburanţilor fără reducerea de 50 de bani, mai spun reprezentanţii companiei.

Potrivit OUG 106/2022, publicată joi seara în Monitorul Oficial, reducerea nu se va vedea la pompă, ci doar pe totemurile de la intrarea în benzinării (stâlpii cu afişaj) şi se va evidenţia distinct pe bonul fiscal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?