Data actualizării:
Data publicării:

Ministrul de Interne din Germania vrea să-i „vâneze“ pe nemții care donează pentru AfD la fel ca pe membrii crimei organizate

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
O nouă lege promovată de ministrul Afacerilor Interne de stânga din Germania presupune ca Guvernul să aibă capacitatea să vâneze conturile bancare ale celor care donează „extremiştilor de dreapta”, țina fiind, de fapt Alternativa pentru Germania (AfD).

Ministrul german al Afacerilor Interne, controversata Nancy Faeser, a subliniat cât de departe este dispus să meargă guvernul german pentru a înlătura opoziția cu o nouă lege, potrivit RMX.

„Nimeni care donează unui partid de extremă dreaptă nu ar trebui să rămână nedetectat”, a avertizat ministra, în timp ce a anunțat o nouă represiune asupra conturilor bancare și a finanțării grupurilor politice. Cel mai probabil referirea lui Faeser se referă exclusiv la opoziția Alternativa pentru Germania (AfD).

„Cei care batjocoresc statul trebuie să facă față unui stat puternic”, a adăugat ea.

Politicianul SPD și-a prezentat noul plan împreună cu președintele Oficiului pentru Protecția Constituției (BfV), Thomas Haldenwang, și cu șeful Oficiului Federal de Poliție Criminală, Holger Münch. Sub titlul „Combaterea hotărâtă a extremismului de dreapta”, Faeser a prezentat 13 măsuri noi, cu un accent special pe cei care finanțează rivalii politici ai partidului său.

„BfV comunică îndeaproape cu sectorul financiar pentru a-l sensibiliza la problemele fluxurilor financiare și tranzacțiilor în legătură cu extremismul de dreapta”, a spus ministra.

Ea a mai adăugat că rețelele extremiste de dreapta ar trebui urmărite în același mod ca membrii crimei organizate. Pentru a-și atinge obiectivele, Faeser vrea să fie adoptată o nouă lege și cât mai curând posibil.

„Bundestagul german ar trebui să adopte legea rapid”, a spus Faeser. În plus, legea ar „combate ura pe internet, (…) elimina inamicii constituției din serviciul public (și) dezarma extremiștii de dreapta”.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) își continuă creșterea în sondaje, în ciuda unei campanii media și guvernamentale de defăimare. De fapt, cel mai recent sondaj Insa arată că partidul e la peste 20%. Rezultatele au alarmat cu siguranță guvernul, întrucât discreditările nu au reușit să aibă efectul dorit.

În mai multe state germane, agenția națională de informații, Biroul pentru Protecția Constituției (BfV), a etichetat deja AfD drept „caz definitiv de extremism de dreapta”, ceea ce înseamnă că partidul este deja supus unei supravegheri extreme. Acum, guvernul ar putea să folosească această etichetare pentru a-i viza pe cei care donează partidului după revizuirea actualei legi.

Rămâne neclar cum ar funcționa și ce fel de sancțiuni ar fi îndreptate către cineva care donează unui partid sau organizație de dreapta. Totuși, Faeser a spus că BfV se va ocupa de specificul urmăririi și țintirii donatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel