Data publicării:

Ministrul de Externe al Marii Britanii reacționează la sancțiunile primite din partea Rusiei. Omologul rus: "Dragă James, tu nu înțelegi”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Maria Zakharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe.Sursa foto Agerpres.
Maria Zakharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe.Sursa foto Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a postat pe Telegram, luni seara, replica la declarațiile ministrului de Externe al Regatului Unit, James Cleverly, după ce acesta din urmă a fost sancționat de Guvernul rus.

Ministrul de Externe al Marii Britanii, James Clevely, anunțase pe Twitter sancțiunea pe care a primit-o din partea Guvernului rus. ”Guvernul rus mi-a impus sancțiuni. Bun. Dacă acesta este prețul de plătit pentru sprijinirea libertății Ucrainei, atunci mă bucur că sunt sancționat”, a scris el pe Twitter, potrivit Republik World.

Ca răspuns, Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, pe canalul ei Telegram i-a dat replica și a spus că acea sancțiune a fost ca răspuns în urma sancțiunilor Marii Britanii ”anti-ruse”, adăugând că acesta ar trebui să răspundă pentru sprijinul său oferit Ucrainei, numindu-l ”sprijinul regimului de la Kiev și al neonazismului”.

"Dragă James, tu nu înțelegi. Sancțiunea este pentru comportamentul anti-rus. Dar rămâne să răspunzi pentru sprijinul regimului de la Kiev și al neonazismului", a spus ea pe Telegram. 

Rusia impune sancțiuni

Săptămâna trecută Ministerul rus de Externe a anunțat sancțiuni împotriva a 36 de cetățeni britanici, inclusiv membri ai Guvernului britanic, membri ai agențiilor de securitate și de aplicare a legii și jurnaliști, conform unui raport al BBC Russian.

Mișcarea vine ca răspuns la ceea ce ministerul a numit ”cursul anti-rus al Guvernului britanic, care continuă să aplice în mod activ mecanismul sancțiunilor personale și desfășoară o campanie de propagandă intensă pentru a discredita țara noastră și a o izola pe arena internațională”.

Ministerul nu a publicat o listă cu numele celor care fac obiectul sancțiunilor, dar se crede că include persoane care s-au pronunțat împotriva acțiunilor Rusiei în Ucraina și a istoricului său în domeniul drepturilor omului.

Nu este prima dată când Moscova impune sancțiuni cetățenilor britanici. De la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei, Moscova a anunțat sancțiuni împotriva sutelor de cetățeni britanici ca răspuns la poziția Londrei cu privire la război. 

Mișcarea Ministerului rus de Externe a fost larg criticată de comunitatea internațională. Mulți au cerut ridicarea sancțiunilor, argumentând că acestea sunt o încercare de a reduce disidența și de a restrânge libertatea de exprimare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel