Ministrul de Externe al Austriei: A crede că nu va mai exista Rusia și că ne putem decupla în toate domeniile este delir
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Ministrul de Externe al Austrie, Alexander Schallenberg. Sursa: Agerpres
Ministrul de Externe al Austrie, Alexander Schallenberg. Sursa: Agerpres
Rusia va rămâne întotdeauna importantă pentru Europa, a spus ministrul de Externe al Austriei, spunând că a gândi altfel este delir.

Ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, a apărat, de asemenea, cea de-a doua cea mai mare bancă a țării, Raiffeisen Bank International, declarând că nu este rezonabil să fie acuzat creditorul pentru că face afaceri în Rusia, în timp ce multe alte firme occidentale au făcut același lucru.

”A crede că nu va mai exista Rusia și că ne putem decupla în toate domeniile este delir”, a spus Schallenberg pentru Reuters, citat de Euractiv, adăugând că, deși Austria și-ar slăbi legăturile, acest lucru ”nu se poate întâmpla peste noapte”.

”Dostoievski și Ceaikovski rămân o parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua putere nucleară ca mărime din lume.”

Citește și: Afacerile Raiffeisen Bank din Rusia, analizate de SUA. Austria, prima reacţie

Austria, care s-a modelat ca o punte între est și vest, transformând capitala sa într-un magnet pentru banii ruși, face, de asemenea, parte dintr-o alianță occidentală mai largă care a sancționat Rusia după invadarea Ucrainei.

Austria încă mai importă gaz rusesc, deși încearcă să reducă importul în următorii ani.

Schallenberg a făcut aceste declarații după ce o autoritate de stat americană care se ocupă de monitorizarea sancțiunilor a lansat o anchetă la începutul acestui an asupra Raiffeisen cu privire la afacerile sale legate de Rusia, sporind controlul asupra creditorului austriac.

”Există destule bănci americane, una cu numele Bank of America, prezente în Rusia”, a mai spus Schallenberg. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel