Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu: Iubesc, iubeam... Austria dintr-o mie de motive
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a transmis că iubea Austria din numeroase motive, însă politicienii austrieci au decis, astăzi, „fără un minim caracter”, chiar şi împotriva propriilor interese.

„Iubesc, iubeam... Austria dintr-o mie de motive: cultura noastră comună, oamenii, pârtiile, Viena, Mozart şi multe, multe altele. Totul este acum doar o imensă amărăciune, o nedreptate care nu poate fi curând reparată a stricat mai mult decât pot chiar şi austriecii să înţeleagă acum. Înţeleg că politica e negociere şi compromis, dar am învăţat că nu există politică sănătoasă fără caracter.

Politicieni austrieci şi nu numai, ale căror interese le vom afla sigur, au decis azi, fără un minim caracter, chiar împotriva propriilor interese.

În orice caz, o analiză profundă a acţiunilor partidelor, ale instituţiilor statului implicate, rapoarte detaliate sunt acum necesare pentru a fi siguri că aderarea la Schengen va fi un succes într-un termen scurt", a transmis Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

„Vom merge înainte, iar România va fi acolo unde merită. Şi unde a ajuns de fiecare dată, chiar dacă a fost nevoie de răbdare şi eforturi mai mari decât au avut alţii nevoie! Mulţumiri tuturor prietenilor noştri externi şi românilor care au susţinut aderarea până în ultimul moment! Un lucru bun din tot acest necaz: de azi suntem mai uniţi şi mai determinaţi să luptăm noi pentru noi”, a conchis Lucian Romașcanu.

Citește și...

Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei, cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus că „poziția nedreaptă a Austriei, cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”.

„O majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen! O majoritate covârșitoare a statelor UE a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Tuturor acestor prieteni adevărați ai țării noastre le mulțumesc! Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană. Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb - intereselor Rusiei.

Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european. România nu are nevoie de îngăduința Austriei! Noi vrem doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european! Și vreau să mulțumesc în mod special familiei politice social-democrate europene care a înțeles eforturile României și ne-a susținut permanent.

Ajutorul premierilor din cele mai importante state, ajutorul comisarilor europeni și al colegilor noștri de stânga din Europa până în ultima clipă a fost decisiv pentru ca România să se bucure de o asemenea susținere la nivel european. În același timp, dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși. Gestul cancelarului de dreapta austriac este și eșecul dreptei europene, care nu a fost în stare să gestioneze această situație. Toată Europa ne dă dreptate, știm că - de această dată - dreptatea este de partea României. Și trebuie să mergem până la capăt! România trebuie să meargă mai departe, să se ducă în Consiliul European de săptămâna viitoare. Nu renunțăm, nu ne dăm bătuți! Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV”, a spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel