Ministrul Culturii din Ucraina cere Occidentului boicotarea culturii ruse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Oleksandr Tkacenko, ministrul Culturii din Ucraina, cere boicotarea culturii ruse.

Ministrul Culturii al Ucrainei, Oleksandr Tkacenko a cerut aliaților occidentali să boicoteze cultura rusă, îndemnând la oprirea spectacolelor de muzică a lui Ceaikovski și a altor compozitori ruși până la sfârșitul războiului.

Într-un articol publicat în The Guardian, Tkacenko susține că un astfel de „boicot cultural” nu ar însemna „anularea lui Ceaikovski”, ci ar însemna „oprirea interpretării operelor sale până când Rusia își va înceta sângeroasa sa invazie”.

Ministrul afirmă că un astfel de pas ar fi corect, având în vedere că războiul este „o bătălie civilizațională a culturii și istoriei”, în care Rusia „încearcă în mod activ să ne distrugă cultura și memoria”, prin faptul că pretinde că cele două state constituie o singură națiune, scrie Bucpress.

VEZI ȘI     -    Zelenski a fost declarat personalitatea anului 2022 de către revista TIME / foto, video

Peskov acuză SUA că are un buget ostil față de Rusia pentru anul 2023

Kremlinul a transmis miercuri că proiectul de lege al SUA privind cheltuielile militare, care prevede un ajutor de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina şi asupra căruia membrii Congresului american au ajuns marţi la un acord, este "ostil" faţă de Rusia, relatează Reuters.

"Documentul adoptat este extrem de ostil faţă de ţara noastră", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Legea privind bugetul Apărării SUA pe 2023 (NDAA) prevede această sumă suplimentară pentru Iniţiativa privind Asistenţa de Securitate pentru Ucraina, o creştere de 500 de milioane de dolari faţă solicitarea preşedintelui american Joe Biden de la începutul acestui an.

Proiectul elimină de asemenea unele restricţii asupra contractelor pentru muniţii în sprijinul Ucrainei.

Este de aşteptat ca legea să treacă de Senat şi Camera Reprezentanţilor în această lună şi apoi să fie trimisă la Casa Albă pentru promulgare (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI     -      Monumentul mareşalului sovietic Konev de la Praga, înlocuit cu o sculptură a unui un demon

Putin: Conflictul în Ucraina va fi îndelungat şi Rusia îşi va apăra interesele cu toate mijloacele

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina va fi un conflict îndelungat şi Rusia va lupta pentru a-şi apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile, dar nu are în vedere vreo nouă mobilizare a rezerviştilor, informează Reuters şi AFP. 

Desigur, va fi un proces îndelungat, a spus Putin la o sesiune anuală televizată a Consiliului prezidenţial pentru dezvoltarea societăţii civile şi a drepturilor omului, referindu-se la conflictul din Ucraina. Cu toate acestea, el a exclus o nouă mobilizare a rezerviştilor.

Aceste zvonuri (..) nu au sens. În acest moment nu există nici necesitate a acesteia nici pentru Stat şi nici pentru Ministerul Apărării, a indicat liderul de la Kremlin, care în septembrie a ordonat mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti pentru consolidarea trupelor ruse pe frontul din Ucraina (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel