Ministrul Cuc: Contractele de drumuri se vor judeca doar în România
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, a declarat miercuri la Interviurile DC News că în curând contractele de drumuri vor fi modificate astfel încât judecata să nu se mai facă nicăieri altundeva în afara României. 

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a făcut precizări miercuri pe tema contractelor și a judecării lor la Paris, dar și despre studiile de fezabilitate și rolul lor în lucrările de infrastructură.

„Pentru a avea succes într-un contract, în afară de clauzele care trebuie stipulate foarte clar și foarte simplu, trebuie făcută și o monitorizare foarte atentă din teren. Categoric că aceste modificări se vor face și ne vom judeca doar în România, nu vor mai exista premisele judecării la Paris. Așa au fost stipulate contractele - acum vorbesc despre contractele care se vor face în continuare, nu despre contractele care sunt în execuție.

Toate lucrurile vor fi așezate într-o logică firească și contractele vor fi modificate astfel încât și judecata anumitor diferende să se facă în România.

Cred că instanța, din punctul de vedere al unui constructor bine intenționat, trebuie să fie ultima cale și ultimul lucru la care se gândește.

Statul român este un partener serios, acesta este mesajul pe care l-am dat de când am devenit ministru. Plătește la timp constructorii, dar vrem să vedem și că se face la timp execuția lucrărilor. Dacă nu se face, bineînțeles că măsurile vor fi cele similare cu cele de la Bacău.

Nu cred că mai trebuie să așteptăm să ajungem în instanță, să vedem ce? Că este incapabilă o firmă să facă un obiectiv de investiții și să spună „nu știu, n-am putut să fac obiectivul de investiții pentru că în studiul de fezabilitate sau în proiectul tehnic era o sincopă”. Nu. În momentul când vii și licitezi, știi exact pe ce licitezi. (...) Dacă până acum studiul de fezabilitate avea un cadru ilustrativ, de acum a devenit cerința minimă care trebuie luată în calcul de orice constructor. Deci trebuie să țină cont pentru că de asta dăm bani pe studiul de fezabilitate, nu ca să aibă un cadru ilustrativ cum a fost până în acest moment”, a declarat minsitrul Cuc, la Interviurile DC News, la minutul 17:00.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel