Ministrul Comănescu, întâlnire importantă în folosul României
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit joi cu vicepremierul turc Veysi Kaynak. Întrevederea a dat prilejul reafirmării stadiului foarte bun al cooperării bilaterale a României cu Turcia, reflectat în dialogul bilateral la toate nivelurile.

Potrivit MAE, viceprim-ministrul turc Veysi Kaynak efectuează o vizită în ţara noastră, aceasta încadrându-se 'în ritmul dinamic al dialogului politic dintre România şi Turcia, circumscris Parteneriatului strategic şi relaţiilor tradiţionale dintre cele două state'.

În acest context, Lazăr Comănescu a asigurat de deschiderea României pentru consolidarea, în continuare, a relaţiilor bilaterale româno-turce, inclusiv a cooperării economice, unde există un important potenţial de dezvoltare. De asemenea, în cadrul discuţiilor, ministrul Comănescu a reconfirmat interesul României pentru menţinerea unei Republici Turce stabile, membru al NATO şi partener cheie al UE, ancorat în valorile europene. El a amintit că România a condamnat încercarea de lovitură de stat şi a reiterat sprijinul ferm pentru autorităţile constituţionale, alese în mod democratic, ale Turciei, exprimând regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti şi persoanele rănite în aceste evenimente.

Lazăr Comănescu a exprimat convingerea că situaţia internă va reveni la normalitate, astfel încât Turcia să continue să se dezvolte ca o ţară stabilă, cu instituţii solide, bazate pe valorile democratice. Totodată, conform MAE, el a transmis sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE, considerând că este 'în interesul ambelor părţi ca procesul de aderare să continue'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel