Ministrul Boloș, anunț privitor la ajutorul pentru încălzire. Încă 1 milion de români ar putea beneficia de acesta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Guvernul României
Sursă foto: Guvernul României
Ioan-Marcel Boloș, ministru Investițiilor și Proiectelor Europene, precizează că plafonul privitor la acordarea ajutorului pentru energie ar putea fi ridicat la 3.000 de lei, de la 2.000 cât este în prezent.

Ioan-Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor Europene, a explicat la emisiunea News Hour with CNN de la Antena 3 că din toamnă ar putea beneficia de ajutor de la stat pentru energie și cei care au pensia între 2.000 și 3.000 de lei.

„Noi, acum, după cum se cunoaște, suntem în curs implementa a mecanismului pentru sprijinire a familiilor și persoanelor defavorizate pentru acordarea ajutorului de încălzire și, de asemenea, după tranșa 1, după ce facem această evaluare a implementării tranșei 1 și a resurselor disponibile pe care le avem pentru tranșa a doua, dacă se va agrea în coaliția de guvernare, într-adevăr, analizăm posibilitatea aceasta de a crește plafonul de acordare a acestui ajutor de la 2000 de lei la 3000 de lei“, a spus Ioan-Marcel Boloș.

Numărul de pensionari care beneficiază de acest ajutor ar putea ajuge la 5 milioane

Acest lucru „înseamnă că numărul celor care vor beneficia de ajutorul de încălzire va crește de la cât avem în momentul de față 4 milioane de beneficiari la aproximativ 5 milioane de beneficiari.

Repet, acești bani sunt din banii pe care îi avem pe politica de coeziune, în funcție de cum va evolua riscul de pierdere a banilor și de simulările pe care le vom face.

Există această posibilitate de a crește plafonul de la 2000 de lei la 3000 de lei“, a mai spus ministrul.

„Din luna septembrie noi vom fi în situația în care ajutorul de încălzire să-l acordăm pentru mai multe persoane și familii defavorizate. Pe de o parte am ajuta un număr mai mare de populație și familii defavorizate, iar pe de altă parte am luat măsurile necesare pentru ca riscul de pierdere a banilor europeni să fie cât mai mic.

Iar din această perspectivă credem noi că este mult mai oportun pentru ca toți cei care se află în situația aceasta dificilă de a-și plăti și de a-și achita facturile la energie, să fie sprijiniți prin banii pe care noi îi avem la dispoziție în perioada de programare 2014 -2020“, a explicat Ioan-Marcel Boloș.

Bani sunt acordați de Comisia Europeană

„Acești bani sunt alocați de către Comisia Europeană. Statul membru, adică România, nu are niciun fel de efort bugetar din această perspectivă, pentru că este cu 0 % cofinanțare.

Și cum am menționat, noi suntem în situația în care analizăm perspectiva aceasta de creștere a plafonului de venit, pe de o parte, dar și să asigurăm cea mai bună utilizare a banilor europeni și să fim alături de populație și de familiile defavorizate pentru ca să-i sprijinim în această perioadă în care prețurile la energie cresc", a mai spus, la Antena 3 CNN, Ioan-Marcel Boloș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel