Ministrul Bode: România a fost, este şi va rămâne un partener de nădejde al SUA
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 18 mai 2022, 11:19
WhatsApp
Lucian Bode și-a dat demisia din fruntea PNL Sălaj. Dinu Iancu-Sălăjeanu - preşedinte interimar / foto Facebook Lucian Bode
Lucian Bode și-a dat demisia din fruntea PNL Sălaj. Dinu Iancu-Sălăjeanu - preşedinte interimar / foto Facebook Lucian Bode
România a fost, este şi va rămâne un partener 'de nădejde' al Statelor Unite ale Americii, iar relaţia bilaterală este 'foarte puternică' şi a evoluat 'foarte mult' în ultimele decenii, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care se află într-o vizită la Washington, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi SUA. 

"Am petrecut o seară specială în compania unor oameni minunați, prieteni ai României!

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, o bornă foarte importantă în relația bilaterală.

Parteneriatul Strategic a influențat decisiv evoluția României în acești 25 de ani, iar România este astăzi unul dintre cei mai apropiați aliați ai SUA în lume.

La ceas aniversar, mă bucur că am putut să celebrez acest moment deosebit la Washington, alături de oficiali și parteneri americani și reprezentanți ai comunității românești din SUA.

Relația bilaterală dintre România și SUA este foarte puternică și a evoluat foarte mult în ultimele decenii, iar comunitatea de români de aici a avut o contribuție deosebită în acest sens. Sprijinul oferit de SUA în acești ani a fost definitoriu și a întărit profilul politic, economic și de securitate al României în lume.

Îi mulțumesc ambasadorului României la Washington, domnului Andrei Muraru și echipei sale care au făcut posibil acest eveniment plin de emoție, dar și celor care au onorat invitația și ne-au fost alături.

Rămân profund angajat să consolidez și să dezvolt în continuare Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, precum și relația noastră transatlantică.

Este un moment propice pentru a extinde acțiunile noastre către provocările comune cu care ne confruntăm, având în vedere că traversăm una din cele mai grave crize umanitare și de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

România a fost, este și va rămâne un partener de nădejde al Statelor Unite ale Americii!", a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?