Cum mută România în criza dronelor rusești și care e starea Armatei. Ministrul Angel Tîlvăr, interviu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale a României, este invitatul DCMediaGroup. 

Ministrul Apărării va fi prezent în cadrul interviului DCNews și DefenseRomania, într-o ediție specială, difuzată în 20.09.2023, începând cu ora 10:00. Interviul va fi difuzat pe toate platformele DefenseRomania, cât și pe platformele DCNews și DCNewsTV.

Prezența ministrului Angel Tîlvăr în studiourile trustului vine în contextul așa-numitei „crize a dronelor rusești”, ale căror componente s-au prăbușit pe teritoriul României.

Trebuie reamintit că în România au fost identificate, la Gurile Dunării, componente a trei drone prăbușite pe teritoriul țării noastre. Două dintre UAV-uri au căzut în imediata apropiere a graniței româno-ucrainene în localitatea Plauru, unde distanța dintre țara noastră și Ucraina, pe Dunăre, e doar 200-400 de metri.

Componentele celei de-a treia drone au căzut însă în apropiere de localitățile Nufărul și Victoria, la o adâncime de peste 20 de kilometri de Dunăre. Cel puțin două dintre drone au putut fi identificate ca fiind drone kamikaze rusești Shahed 136, produse în cooperare cu Iranul.

Aceste incidente au fost discutat și cu aliații de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, la conferința Comitetului Militar NATO.

Ministrul Angel Tîlvăr va detalia în exclusivitate măsurile pe care le-a implementat Armata României în această criză a dronelor, dar și ce s-a stabilit la nivelul Alianței în urma acestor incidente grave.

Șeful civil al Armatei va efectua în cadrul interviului și o evaluare a războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, dar va aborda și subiecte de interes național precum starea Armatei României și înzestrarea acesteia cu tehnică militară modernă de ultimă generație. Vor fi discutate inclusiv programe majore de înzestrare pentru România, în contextul în care Bucureștiul și-a propus să atingă ținta de 2.5% din PIB pentru Apărare.

Multe alte subiecte, în cadrul interviului din 20.09.2023, transmis live, începând cu ora 10:00, pe platformele DefenseRomania și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel