Ministrul american al Apărării şi omologul său chinez au discutat pentru prima dată după un an şi jumătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Lloyd Austin și Dong Jun au avut o discuție prin videoconferință privind relațiile militare dintre Statele Unite și China, precum și chestiuni de securitate regională și globală.

Într-un comunicat emis de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, s-a menționat că Lloyd Austin și Dong Jun au avut o discuție prin videoconferință privind relațiile militare dintre Statele Unite și China, precum și chestiuni de securitate regională și globală.

Secretarul american al Apărării a accentuat "importanţa de a continua deschiderea liniilor de comunicare militare" între cele două puteri. Tot acesta a "reafirmat că SUA vor continua să zboare, să navigheze şi să opereze în deplină securitate şi în mod responsabil, pretutindeni unde le permite dreptul internaţional".

După o vizită a liderului democrat Nancy Pelosi în Taiwan în 2022, Beijingul a decis să întrerupă comunicările militare la nivel înalt cu Washingtonul

Lloyd Austin a "subliniat importanţa respectării libertăţii de navigaţie pe mare garantată de dreptul internaţional, în special în Marea Chinei de Sud".

Întâlnirea are loc la mai puţin o săptămână după un summit inedit la Washington între liderii american, filipinez şi japonez. "Comportamentul periculos şi agresiv" al Beijingului a fost condamnat de cele 3 țări. Preşedintele Joe Biden s-a angajat să apere Filipine în cazul unui "atac".

După o vizită a liderului democrat Nancy Pelosi în Taiwan în 2022, Beijingul a decis să întrerupă comunicările militare la nivel înalt cu Washingtonul, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel