Ministrul Alexandru Rafila: Atragerea medicilor, să redevină parte a comunităţii, este răspunsul care trebuie să existe în anii următori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a susținut un discurs, cu ocazia aniversării celor 70 de ani de activitate ai Spitalului orăşenesc "Ioan Lascăr" din Comăneşti, judeţul Bacău.

"Aici se întâmplă ceea ce trebuie să se întâmple în majoritatea oraşelor din România unde există unităţi medicale spitaliceşti, o casă în care pot fi trataţi în cele mai bune condiţii oamenii pacienţii. Nu trebuie să uităm, însă, că lucrul ăsta se face împreună cu medicii, cu asistenţii medicali, iar atragerea acestor oameni să lucreze şi să redevină sau să devină parte a comunităţii - este foarte important ca dumneavoastră să integraţi în comunitate medicii și asistenții medicali care doresc să vină să profeseze la dumneavoastră în localitate - este răspunsul care trebuie să existe în anii următori.

Indiferent de de sursa de finanţare, ceea ce trebuie să însufleţească aceste spitale şi ceea ce trebuie să ofere nu se face decât prin intermediul oamenilor, profesioniştilor. Vă rugăm să îi respectăm. Dacă sunt probleme, trebuie să le aducem la cunoştinţă, dar trebuie să îi respectăm, să îi susţinem şi să îi integrăm să fie parte din comunitate", a spus Alexandru Rafila.

Spitalul orăşenesc "Ioan Lascăr" din Comăneşti, judeţul Bacău, marchează, astăzi, 70 de ani de activitate. Înainte de acest eveniment aniversar, prof dr. Ioan Lascăr a acordat un interviu exclusiv pentru DCNews TV.

Urmăriți subiectele abordate, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel