Ministrul Afacerilor Externe din Polonia spune că prezența militarilor occidentali în Ucraina e „secretul lui Polichinelle“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Freepik
Freepik
Ministrul Afacerilor Externe din Polonia a vorbit din nou despre prezența militarilor occidentali în Ucraina.

Ministrul polonez de externe a numit prezența militarilor unor țări occidentale pe teritoriul Ucrainei drept „secretul lui Polichinelle“.

„Așa cum a spus cancelarul [Scholz], există deja unele unități din țările importante în Ucraina. În Polonia avem termenul „Tajemnica poliszynela“ (secretul lui Polichinelle), adică un secret pe care toată lumea îl cunoaște". - a declarat Radosław Sikorski.

„Secretul lui Polichinelle“ este o expresie folosită pentru a descrie un lucru cunoscut de toată lumea, dar pe care nimeni nu îl recunoaște oficial sau îl discută deschis. Acesta provine de la personajul Polichinelle din teatrul de păpuși, care era cunoscut pentru că dezvăluia secretele în mod public, chiar dacă acestea erau cunoscute deja de toată lumea. Astfel, termenul este folosit pentru a indica un secret care nu este de fapt un secret, ci mai degrabă o cunoaștere comună acceptată tacit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel