Ministrul adjunct al Apărării din Rusia a fost demis
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 24 sep 2022, 16:16
WhatsApp
Dmitri Bulgakov, ministrul adjunct al Apărării din Federația Rusă, a fost demis.

Ministrul adjunct al Apărării al Rusiei, Dmitri Bulgakov, a fost demis din funcție și transferat pe „un alt post”, a declarat Ministerul Apărării de la Moscova.

El urmează să fie înlocuit de generalul colonel Mikhail Mizintsev, care a fost considerat responsabil pentru atacurile grele asupra orașului Mariupol, din sudul Ucrainei, oraș ocupat de Rusia la sfârșitul lunii mai, conform Al Jazeera.

Polonia nu-i va adăposti pe ruşii care fug de mobilizarea parţială din ţara lor

Polonia a precizat vineri că nu va adăposti ruşi care încearcă să fugă de mobilizarea parţială din ţara lor, după ce unii tineri ruşi s-au grăbit spre frontiere pentru a scăpa de măsura anunţată miercuri de preşedintele Vladimir Putin, transmite DPA.

Nu vom permite unui grup de ruşi să intre în Polonia în mod generalizat, nici măcar acelora care susţin că ei fug de mobilizare, a declarat viceministrul de interne polonez Maciej Wasik pentru postul public de radio.

Citând securitatea naţională a Poloniei, el a spus că nu va exista o deschidere a frontierei pentru a ajuta bărbaţii ruşi.

Doar în cazuri individuale, atunci când un cetăţean rus poate dovedi că este supus torturilor sau persecuţiilor din motive politice în Rusia, se vor putea aplica regulile privind azilul în Polonia şi persoana respectivă ar putea obţine protecţie, a adăugat Wasik.

O reuniune de urgenţă va avea loc luni la Bruxelles în scopul coordonării la nivelul Uniunii Europene a problemei cetăţenilor ruşi care încearcă să intre în state membre UE pentru a scăpa de ordinul de mobilizare parţială din ţara lor.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra", notează Agerpres.

La Odesa a fost descoperită o rețea de agenți ruși

În timpul investigației dosarului oligarhului Medvedciuk, învinuit de trădare de stat, la Odesa a fost descoperită o rețea de agenți care a colectat infornații pentru Rusia.

În timpul anchetării dosarului lui Viktor Medvedcuk în  regiunea Odesa, a fost depistaată  o rețea de agenți, care a colectat și transmis date către serviciile speciale ruse. Acest lucru a fost raportat de șeful interimar al SBU, Vasyl Malyuk.

„Am depistat o rețea de agenți a așa-numitului „Profesor”, care a funcționat în regiunile Odesa și Ivano-Frankivsk. Agenții erau angajați pentru colectarea de informații și transmiterea acestora către serviciile speciale ruse”, a spus Vasyl Malyuk (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?