Ministru securitate cibernetică, dezvăluire șoc: Este incredibil!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ministrul japonez pentru securitate cibernetică Yoshitaka Sakurada a provocat miercuri amuzament şi surprindere, după ce a recunoscut faptul că nu a folosit niciodată un calculator în viaţa sa profesională, relatează AFP.

Yoshitaka Sakurada, 68 de ani, este directorul adjunct al unităţii de strategie pentru securitate informatică a guvernului şi de asemenea, ministrul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, pe care Tokio le va organiza în 2020. În cadrul unei sesiuni într-o comisie parlamentară, miercuri, ministrul şi-a recunoscut lacuna: "De la vârsta de 25 de ani, am recurs întotdeauna la angajaţii mei sau la secretari, aşa că nu am folosit niciodată un calculator".

De asemenea, el a părut puţin pierdut atunci când a fost întrebat dacă în centralele nucleare au fost folosite chei USB.

"Este incredibil că o persoană care nu a atins niciodată un computer este responsabilă cu politica de securitate informatică", a declarat contrariat politicianul din opoziţie Masato Imai.

Yoshitaka Sakurada a declanşat critici şi afirmaţii sarcastice pe reţelele sociale. "Dacă un hacker îl urmăreşte pe acest ministru Sakurada, nu va putea să-i fure nicio informaţie. Aceasta ar putea fi cea mai bună siguranţă, a scris ironic un internaut.

Sakurada, care este cunoscut şi pentru alte gafe, se află în funcţie de o lună. El a intrat în guvern în urma unei remanieri ministeriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel