Ministru PSD, atac fulgerător: Miei fără personalitate!
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Fostul ministru PSD al Culturii Ionuț Vulpescu scris un mesaj dur pe Facebook despre partide, politicieni, clasă politică. 

”Recent a avut loc la Universitatea de Vest din Timişoara un foarte interesant colocviu dedicat personalității lui Titu Maiorescu şi actualității gândirii sale critice.

Dezbaterea mi-a amintit cât de actual este, după 150 de ani de când a fost rostit, diagnosticul pus de Maiorescu societății româneşti de la 1867. În loc ca, după 1989, să progresăm şi să recuperăm decalajele față de societățile dezvoltate, ne-am întors, halucinant, în timp, în special în ultimii 15 ani, la o lume a formelor goale, a aparențelor în spatele cărora nu e nimic. Ne-am întors și la tradiția ”modernizării” fără dezvoltare, aspect care merită, în sine, o atenție specială.

[citeste si]

Așa se face că inventăm noi și noi posturi de miniştri doar pentru oameni (de toată mâna), în loc să avem oameni competenți, care să concureze pentru onoarea de a servi, ca miniştri, cetățeanul şi statul. Avem partide democratice, la fațadă, dar în realitate mici satrapii orientale în spatele lor. Avem politicieni lei-paralei față cu autoritățile locale şi miei fără personalitate, în fața "şefului". Butaforie. Ca "Arcul de Triumf" din carton al lui Ceauşescu, de la Romexpo, care a ars într-o noapte.

Grav este că, dacă în urmă cu 150 de ani, România lui Carol I a găsit resursele să se vindece şi să progreseze, ceea ce a făcut posibilă Marea Unire, acum nu pare să avem nici voința, nici puterea, de a ne vindeca. Consumăm toate resursele în menținerea ineptului război româno-român, care, până la urmă, este rețeta perfectă pentru a ne rata viitorul. Dacă noi nu luptăm pentru viitorul nostru, cine s-o facă? Pentru că nici Carol I nu făcea mare lucru, dacă nu exista dorința de evoluție a națiunii. Schimbarea începe cu dorința de schimbare. Iar dorința de schimbare se naște din dorința de mai bine pentru toți, nu din dorința de a vedea moartă și capra vecinului.” a scris fostul ministru al Culturii Ionuț Vulpescu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel