MINIȘTRI schimbați, fără precedent! Ciolacu, apel către Orban: Are ȘANSA până luni să repare acest lucru!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD), a făcut un apel către Ludovic Orban.

”Fac un apel la domnul Orban să nu își înceapă scurta carieră de prim-ministru desemnat prin ignorarea Parlamentului și a cutumelor pe care niciun alt premier nu și-a permis să le încalce în cei 30 de ani de democrație.


Întotdeauna, atunci când un ministru desemnat a fost respins la audieri, acesta a fost schimbat de premierul care l-a propus. Așa s-a întâmplat și în guvernul Cioloș și în guvernul Ponta și în guvernul Boc și întotdeauna. Și la fel se întâmplă și pe plan european.


Ludovic Orban are până luni șansa să repare acest lucru și să înlocuiască cei trei miniștri care au fost respinși la audieri. Mai ales că l-am auzit spunând că a dorit să participe la audieri tocmai pentru că respectă instituția Parlamentului.


Dacă domnul Orban își dorește o relație instituțională corectă, atunci îl avertizez să nu se joace cu astfel de lucruri. Să nu pornească cu stângul relația cu Parlamentul și să țină cont de votul dat în cadrul comisiilor de specialitate!”, a spus Marcel Ciolacu.

Audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au încheiat

Trei liberali desemnați pentru a face parte din Guvernul Orban au primit aviz negativ, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii.

Potrivit calendarului aprobat de conducerea celor două camere ale Legislativului, votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului luni, de la ora 14.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel