Ministerul Sănătăţii din Franța, 'îngrijorat'. Câte cazuri noi de Covid-19 a înregistrat Hexagonul sâmbătă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Franţa a înregistrat sâmbătă 5.453 de cazuri noi de coronavirus, iar Ministerul Sănătăţii s-a declarat 'îngrijorat', a doua zi după ce ţara a înregistrat cel mai mare număr de bolnavi de COVID-19 de la jumătatea lui martie, relatează Reuters. 

Creşterea de vineri cu 7.379 de cazuri noi a fost cel mai mare bilanţ zilnic de când Franţa a impus măsuri de izolare la momentul de vârf al pandemiei. 'În Franţa continentală, progresia epidemiei de COVID-19 este exponenţială. Dinamica puternică de creştere a transmiterii este foarte îngrijorătoare', a scris Ministerul Sănătăţii pe site-ul său.

Numărul total al deceselor legate de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, a crescut la 30.602, de la 30.596 vineri, a mai precizat sursa citată. Numărul persoanelor internate cu COVID-19 a scăzut la 4.530 faţă de 4.535 cu o zi înainte, din care 400 de cazuri la terapie intensivă, faţă de 387 vineri. În pofida numărului persistent mare de noi cazuri, un medic din Paris a declarat că situaţia curentă este diferită de cea din februarie şi martie, când virusul se răspândea incontrolabil.

'Am învăţat din greşelile noastre', a spus Karine Lacombe, şefa secţiei de boli infecţioase a spitalului Saint-Antoine, din Paris, într-o intervenţie pe postul BFM TV. 'Am făcut mult progres în termeni de tratament. De exemplu, ştim că dexametazona funcţionează şi are un efect pozitiv (...)'.

Franţa a introdus obligativitatea purtării măştilor la Paris şi în alte oraşe, în contextul în care guvernul încearcă să evite o nouă izolare generalizată care ar împinge economia la o recesiune şi mai profundă. Ministrul de finanţe Bruno Le Maire a reiterat sâmbătă că guvernul va face tot posibilul 'să salveze pe toată lumea' şi să prevină falimentele. O redresare a consumului în mai şi iunie dă motive de optimism în ceea ce priveşte economia, a spus el într-un interviu pentru postul de radio France Inter, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel