Data actualizării:
Data publicării:

Ministerul Sănătății, comunicat oficial după explozia de la stația GPL / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
incendiu gpl
incendiu gpl
Ministerul Sănătății a transmis comunicat oficial după explozia de la stația GPL.

„Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni.

Din informațiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniți (4 dintre aceștia sunt intubați) și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații”, a transmis Ministerul Sănătății.

VEZI ȘI: Explozie la o stație GPL. Berceanu atrage atenția asupra pericolului din București după tragedia din Crevedia - https://www.dcnews.ro/explozie-la-o-statie-gpl-berceanu-atrage-atentia-asupra-pericolului-din-bucuresti-dupa-tragedia-din-crevedia_927790.html

Știrea inițială:

Populaţia din zona exploziei care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, va fi evacuată pe o rază de 300 de metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Conform sursei citate, la faţa locului a fost alocată şi autospeciala de transport roboţi.

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au activat Planul Roşu de Intervenţie în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs la o staţie GPL în localitatea Crevedia.

"Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie", precizează ISU Dâmboviţa.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Conform datelor furnizate de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ. În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

"Efectivele de la faţa locului au fost suplimentate după cum urmează: De la ISUBIF: 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială de stingere cu pulbere şi azot, un Post Medical Avansat ( PMA); de la ISU Prahova: 3 autospeciale de stingere", mai transmite ISU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel