Ministerul Muncii dezminte elaborarea sau inițierea vreunul proiect de amânare a creșterii contribuției din Pilon 2 de pensii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Ministerul Muncii dezminte informația legată de amânarea creșterii contribuției din Pilonul 2 de pensii.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a dezmințit informația potrivit căreia a fost elaborat și inițiat vreun proiect cu privire la amânarea creșterii contribuției din Pilonul 2 de pensii, și, de asemenea, nu a primit spre analiză vreun astfel de proiect, precizează vineri instituția, scrie Agerpres.

”Având în vedere interesul public manifestat de mai multe publicații legat de un eventual act normativ care ar prevede amânarea creșterii contribuției din Pilonul 2 (de la 3,75% la 4,75%) până în 2026, vă facem cunoscut că Ministerul Muncii și Solidarității Sociale nu a elaborat și inițiat un astfel de demers și nici nu a primit spre analiză vreun astfel de proiect”, notează ministerul de resort.

Marcel Boloș susține că nu se amână creșterea contribuției

”Nu vom amâna creşterea contribuției la Pilonul II de pensii. Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern.

Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu. Problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară.

Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție.

Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta transparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”, a scris, joi, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, pe Facebook.

Reacţia oficialului a apărut după ce două organizații, Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) și Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), au solicitat, joi, Guvernului să nu amâne creşterea de la 3,75% la 4,75% a contribuţiei la Pilonul II de pensii, citând informaţii apărute în spaţiul public care fac referire la amânarea până în 2026 a acestei majorări.

Potrivit APAPR, Pilonul II, lansat în urmă cu 16 ani în România, administrează în prezent sume de aproape 25 de miliarde de euro în numele a peste opt milioane de români, cu rezultate investiţionale aproape duble faţă de inflaţie, mai scrie Agerpres.

Citește și: Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, dă asigurări: "Nicio pensie nu va scădea, în septembrie!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel