Ministerul Justiției DINAMITEAZĂ SIIJ. Concluziile dezbaterii de pe Facebook
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ministerul Justiţiei a organizat, astăzi, 24 iunie 2020, dezbaterea publică  asupra proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, la care au participat reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi ai unor asociaţii ale magistraţilor.

În cadrul dezbaterii, au fost prezentate observaţii şi propuneri asupra proiectului de lege, atât cu caracter general, cât şi punctuale, tehnice. De asemenea, s-a solicitat asumarea de către Ministerul Justiţiei a unor termene precise privind promovarea proiectului de lege.

Pe parcursul dezbaterii s-a reafirmat poziţia Ministerului Justiţiei de a susține desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, măsură care, de altfel, este inclusă și în programul de guvernare al actualului Cabinet. Referitor la  observațiile și propunerile  prezentate în cadrul dezbaterii, s-a precizat că acestea urmează a fi analizate și avute în vedere la definitivarea formei proiectului de lege care va fi supus aprobării Guvernului și, ulterior, transmis Parlamentului, arată Ministerul Justiției.

„Decizia MJ cu privire la desființarea SIIJ este fără echivoc. Soluția privind desființarea SIIJ a fost și este susținută ferm de Ministerul Justiției”, a declarat doamna Olivia Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiției.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel