Ministerul Finanțelor, despre plafonarea polițelor RCA. Pune proiectul HG-ului în transparență decizională
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Ministerul Finanțelor pune în transparență decizionala HG pentru plagonarea polițelor RCA (pexels)
Ministerul Finanțelor pune în transparență decizionala HG pentru plagonarea polițelor RCA (pexels)
Ministerul Finanțelor vine în spijinul populației și al companiilor și pune, vineri, propunerea de plafonare a polițelor RCA în transparență decizională pe site-ul oficial al instituției. 

Ministerul Finanțelor a anunțat punerea  în transparență decizională a unui proiect de hotărâre de guvern pentru plafonarea prețurilor polițelor RCA, notează Agerpres. Potrivit ministrului Adrian Câciu, perioada de plafonare va fi de șase luni și vine în spijinul populației, dar și al companiilor.

„Așa cum am promis, soluțiile care protejează populația și companiile sunt principala noastră preocupare! Având în vedere situația dificilă cu care se confruntă milioane de persoane fizice și juridice, din cauza creșterii foarte ridicate a prețurilor la polițele de răspundere civilă auto, am decis, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară și în urma dialogului cu transportatorii și Consiliul Concurenței, promovarea unei hotărâri de guvern pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni, potrivit art. 4 alin. 3 din Legea Concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, spune ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

De asemenea, ministrul Câciu a precizat că acest act normativ va fi pus vineri în transparență decizională pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Asigurarea auto acoperă mai multe riscuri în caz de accident

Un RCA valabil nu despăgubeşte asiguratul, ci acoperă prejudiciile cauzate de acesta în urma unui eveniment din trafic. Asiguratorul acoperă cheltuielile în caz de vătămări corporale sau decese, pagube materiale din cauza cărora autovehiculul nu mai poate fi folosit şi inclusiv cheltuielile de judecată pentru persoana vătămată.

Cu alte cuvinte, nu asiguratul beneficiază de despăgubiri. În lipsa unei poliţe RCA valabile, proprietarii maşinii vor primi amenzi de până la 2.000 lei şi li se vor confisca plăcuţele şi certificatul de înmatriculare. Pentru a reintra în posesia acestora, aceştia vor trebui să încheie o asigurare auto.

„Avem convingerea că va fi adoptat în regim de urgență de către Guvern, astfel încât efectele să se reflecte rapid în piața de asigurări RCA și să conducă la un nivel sporit de suportabilitate din partea asiguraților”, a concluzionat ministrul Adrian Câciu.

Vezi și: Prețurile polițelor RCA ar putea să se plafoneze. ASF, propunere către Ministerul de Finanțe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel