Data publicării:

Ministerul Finanţelor, aşteptat să propună supraimpozitarea pensiilor speciale - surse liberale

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Pixabay
Pixabay

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea săptămâna trecută că este nevoie de o analiză privind supraimpozitarea pensiilor speciale. Conform unor surse, PNL aşteaptă o variantă clară a acestui proiect din partea Ministerului Finanţelor. 

Liberalii ar fi cerut Ministerului de Finanţe să vină cu o formulă aplicabilă pentru supraimpozitarea pensiilor speciale, afirmă surse din partid. 

Aceleaşi surse spun că zvonurile conform cărora PNL s-ar opune în coaliţie supraimpozitării pensiilor speciale reprezintă o temă falsă şi că liberalii ar fi de acord ca toate veniturile care depăşesc salariul preşedintelui să fie impozitate. 

De altfel, în PNRR este prevăzută eliminarea pensiilor speciale din România. 

Ciolacu: Este necesară o analiză în privinţa supraimpozitării pensiilor speciale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, consideră că este necesară o analiză în privinţa unei eventuale supraimpozitări a pensiilor speciale, apreciind că este incorect ca pensia să fie mai mare decât salariul - situaţie unică în România ultimilor 30 de ani. Întrebat la Parlament dacă a mai avut discuţii în cadrul coaliţiei de guvernare privind supraimpozitarea pensiilor speciale, Ciolacu a spus:

'Nu. Dacă am venit cu 7 proiecte, continuăm să venim cu proiecte în aceeaşi logică, crezând că dacă facem acelaşi lucru o să avem un efect. Ştiţi că e teoria tâmpitului. Nu vom reuşi'.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, sistemul ar trebui schimbat, fiindcă este incorect.

'E incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât când ai avut în activitate. Acolo, părerea mea este că trebuie venită cu o impozitare de peste 90%. Să facem o analiză, să vedem pe categorii, sunt pensii speciale, pensii ocupaţionale. (...) E incorect ce s-a întâmplat în aceşti 30 de ani. Nici excepţiile n-au apărut din senin, nu le-a visat vreun parlamentar Ele sunt rodul unor influenţe pe o perioadă de 30 de ani în care toată clasa politică s-a implicat şi acum a venit momentul adevărului - cu aceste crize suprapuse, când trebuie să facem ceva. Facem sau nu facem? Depinde cum vrem. (...) Niciunde în lumea asta, decât în România, cineva când iese la pensie câştigă mai mult decât a avut în activitate. Eu n-am auzit de ceva mai nesustenabil sau mai incorect', a argumentat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Fondurile europene şi fondurile naţionale nu trebuie să aibă culoare politică

Fondurile europene şi fondurile naţionale nu trebuie să aibă culoare politică, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, la lansarea naţională a Strategiei de dezvoltare durabilă a Microregiunii Ţara Făgăraşului 2030 organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului, Palatul Parlamentului.

'Fondurile europene şi fondurile naţionale nu au culoare politică şi nu trebuie să aibă culoare politică niciodată, indiferent pentru cine conduce administraţia centrală într-o ţară. (...) Deja vorbim de patru proiecte integrate care pot accesa mai multe scheme atât din fonduri europene. Este şi mediul privat în acest proiect. Ca şi noutate, aveţi cam 70% arie protejată, ţinând cont de o medie de 23% arie protejată la nivel naţional. Nu pot decât să vă felicit, să vă susţin', a declarat preşedintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel