Ministerul Finanţelor a atras, joi, 350 milioane de lei de la bănci
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 350 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de certificate cu discont şi una de obligaţiuni de stat tip benchmark, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, MFP a atras 200 milioane lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie, cu scadenţa în 19 octombrie 2020, la un randament mediu de 3,13% pe an. Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 200 de milioane de lei, iar băncile au subscris 381,4 milioane de lei.

De asemenea, MFP a atras 150 milioane lei printr-o emisiune de obligaţiuni benchmark, cu o maturitate reziduală de 180 de luni, la un randament mediu de 4,75% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 100 milioane de lei, iar băncile au subscris 320 milioane lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în octombrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel