Ministerul de Finanțe, corigent la digitalizare. Val Vâlcu: Nouă ni se cere semnătură electronică, ei foiesc hârtii
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Protestele angajaților de la Ministerul Finanțelor au scos la iveală birocrația cu care ne confruntăm fiecare dintre noi, zi de zi.

Jurnalistul Val Vâlcu a reacționat după ce mai mulți angajați de la Ministerul Finanțelor, dar și de la Trezorerie, au protestat joi, acuzând condițiile precare în care își desfășoară activitatea.

Aceștia spun că au mobilier vechi, de peste 25 de ani, dar și imprimante ”casate”, dar pe care încearcă să le folosească în continuare.

”Ce caută o imprimantă la Ministerul Finanțelor? Nouă ni se cere să ne digitalizăm, să avem cod, semnătură electronică, iar Ministerul Finanțelor foia niște hârtii.

Dacă în sectorul privat, vedem cu toții, în locul băncilor sunt ghișee electronice sau operezi de acasă, de ce stau 5-6 oameni într-un birou și se plâng că e mobila din 1997, de ce nu au urmat aceeași dinamică a sectorului privat?

Calculatorul înlocuiește munca a zece oameni. Ce fac doamnele acelea? Se uită în calculator, dau print, iau hârtia de acolo și o semnează. Pentru ce se fac toate astea?”, a afirmat jurnalistul Val Vâlcu la Antena 3 CNN.

Val Vâlcu: ”Să pornim de la schimbarea legii”

Replica pe care i-a dat-o realizatoarea emisiunii Decisiv, Cătălina Porumbel, a fost că ”așa spune legea, nu este de vină doamna că trebuie să scoată hârtia la imprimantă”.

”Atunci să pornim de la schimbarea legii, nu de la tăierea cu 2% a bugetului pentru cultură și sport la Consiliile Județene. Adică a nimic. 

De ce nu pornim de la lege? Dacă omul respectiv dublează tot ce face calculatorul, sistemul operează, îți arată cât ai de plătit, ce fac doamnele acelea în birou, calculează cu abacul, trag linie”, a mai spus Val Vâlcu.

Reamintim că angajații din Ministerul Finanțelor (MF) și unitățile subordonate sunt nemulțumiți de faptul că noul proiect de reducere a cheltuielilor bugetare ar prevede diminuări de salarii și disponibilizări.

Potrivit Sed Lex, MF se obligă să nu disponibilizeze personalul din MF, respectiv din unitățile subordonate, mai mult, și să elaboreze un proiect de act normativ prin care să legalizeze salariile la nivelul maxim în plată în cadrul sistemului fiscal.

Citește și: Boloș, în turneu la instituțiile statului. S-a închinat în timpul vizitei la Trezorerie: Doamne ferește!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel